植髮咁貴,真係值得咩?

小小人
|
正常植髮可能植1000束UP,要八九萬,聽朋友做過一次FUE(無痕植髮),仲貴,要十幾萬,如果要再專業啲,搵啲機械人吉頭髮就好似仲貴,實際價錢已經唔清楚,但咁貴做一次植髮,真係值得咩?~
a__lien
|
小小人 發表於 18-11-12 11:35
正常植髮可能植1000束UP,要八九萬,聽朋友做過一次FUE(無痕植髮),仲貴,要十幾萬,如果要再專業啲,搵啲 ...

如果有咁上下的賺錢能力,中西醫又試過無效,我會去試。女人始終唔可以好似男人咁剷光個頭。
Ceciee
|
冇話值唔值, 好睇個人, 人地有錢咪去做植髮lol, 同埋如果俾錢可以換返濃密既頭髮, 好多人都唔介意, 十幾萬對上左年紀既人黎講都唔算太貴
Jane1983
|
無錢乜都唔搞,或者唔care係一件事,但同係用一攞筆錢執吓,放落塊面、减肥和植髮比,頭髮可能最影響整個造型。
coldmilktea
|
小小人 發表於 18-11-12 11:35
正常植髮可能植1000束UP,要八九萬,聽朋友做過一次FUE(無痕植髮),仲貴,要十幾萬,如果要再專業啲,搵啲 ...

我的髪型師話上深圳整平好多
chann902
|
用得呢個方法,一定試過哂其他都冇用,加上頭髮對大多數人都咁重要,d錢點都要洗架,如果work,又負擔得起,我覺得值呀
Cutemum123
|
其實依嫁D洗髮水生髮水果啲,對上左年紀既人系一啲用都冇用
植髮同織髮先系唯一的方法,貴系好合理
vet
|
十萬一個手袋大把人爭住買
如果係甩得嚴重,十幾萬係值得比,頭髮對成個look好緊要。
elita22    發表於 18-11-14 10:47
elita22
|
Cutemum123 發表於 18-11-13 10:57
植髮同織髮先系唯一的方法,貴系好合理 ...
織髮太多顧忌 好似游水或出汗都有機會移位 而且長期修理既價錢同植髮差唔多...
不如直接植髮...香港同台灣都做得好好

Cutemum123
|
回覆 elita22 的帖子

都係既,要做就一定係香港做,香港植髮中心啲醫師都有足夠經驗。
小小人
|
coldmilktea 發表於 18-11-12 22:32
我的髪型師話上深圳整平好多
我就真係唔敢了.平野冇好野..而且仲要上大陸整,搵自己個頭黎較飛....香港起碼d醫生都夠經驗同埋穩陣d..同埋個FUE聽講效果都唔錯...所以我其實唔係要平...只係諗緊值唔值姐.
|
Cutemum123 發表於 18-11-13 10:57
植髮同織髮先系唯一的方法,貴系好合理 ...

我知有洗頭水可以喎!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
3308 發表於 18-11-15 15:38
我知有洗頭水可以喎!

但可以keep幾耐?
|
2014413 發表於 18-11-15 22:55
但可以keep幾耐?

咁當然要keep 住用!好似做運動減肥咁當你瘦了但想keep住瘦咁你必然繼續做運動達到更好效果!