自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

vpo0615 發表於 18-11-12 12:31
我都好唔鍾意....有童年陰影....小六時去同學屋企開聖誕party, 我好用心揀咗份精緻擺設, 結果抽到包粗鹽!!! ...

粗鹽

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唔交換禮物,用埋買禮物d錢再食好d仲實際
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

tsung 發表於 18-11-12 13:11
要抬番屋企

有啲細細包就唔怕,5公斤都死(我無力)

大宅

joanneqq1205 發表於 18-11-12 12:29
會唔會太差
有朋友收過龍鳳燭,更加冇用

伯爵府

sophiehui 發表於 18-11-12 11:56
次次一大班人用錢買野俾D朋友但又唔知D朋友想要D咩
只好買D大路野
好哂錢

我同班朋友係咁玩的~會出席的大人每人夾$100,搵一至2人負責買禮物,我喜歡買東西,所以我好樂意。我會買3份比較貴,這3份會$101至$200咁上下,一部分$6-70、一部分3-40蚊,我通常都會有腊腸一包、柚子蜜樽,等人地用得著,如果買tempo我會加張$20六合彩咁,我辦過幾年,朋友們都好開心喎!
我負責買,抽到邊份我都開心

禁止訪問

大宅

maili 發表於 18-11-12 13:49
有朋友收過龍鳳燭,更加冇用
咦,我又記起好似係同送馬桶泵係同一個人嚟

水晶宮

seaman1982 發表於 18-11-12 12:24
收過包米 實用但麻煩。

你係咪我朋友

子爵府

我地興玩secret angel, 抽人名,再神秘地預備小禮物比對方,買禮物時已經鎖定對方,d禮物唔會咁虛先啦

水晶宮

我都好唔鍾意....有童年陰影....小六時去同學屋企開聖誕party, 我好用心揀咗份精緻擺設, 結果抽到包粗鹽!!! ...

小六收過用過既壞鉛芯筆、勁想喊

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

twotigers 發表於 18-11-12 13:41
有啲細細包就唔怕,5公斤都死(我無力)

情願抽唔中

大宅

sophiehui 發表於 18-11-12 11:56
次次一大班人用錢買野俾D朋友但又唔知D朋友想要D咩
只好買D大路野
好哂錢

Agree

珍珠宮

tsung 發表於 18-11-12 14:16
情願抽唔中

我啲咁市儈嘅人,當然希望抽到現金

大宅

回覆樓主:

為買而買, 浪費金錢又唔環保

子爵府

我都好怕。
好在公司多年前取消左強制交換,自己朋友從來唔交換。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

有男同事收到condom, 佢爆咗句:X, 我都唔用!
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Sorry ,笑左

珊瑚宮

回覆樓主:

我最憎收到蟹樹手霜, 又臭又無用

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至