18周胎動

ray198445
|
睇到其他人18周都好似有動靜....我點解好似冇咩感覺既......
Albee.Ng
|
ray198445 發表於 18-11-12 13:01
睇到其他人18周都好似有動靜....我點解好似冇咩感覺既......

我都係18週,但都係冇咩感覺
小驚
|
人人都唔同,有人廿三週都未分到胎動...
有人真係感覺唔到,有人會以為係肚餓。
開頭胎動感覺似腸喺到郁,我相信你好快感覺到
Mamolin
|
我第一胎,踏入20週先有胎動。應該人人唔同的。
ray198445
|
因為要等月尾照結構先知咩情況......呢段時間唔知佢點
Cindy曾
|

我15w每天期待胎動……天天聽胎心儀,唯一感覺寶寶存在嘅方法 !到胎動就唔聽咯!
Albee.Ng
|
ray198445 發表於 18-11-12 13:15
因為要等月尾照結構先知咩情況......呢段時間唔知佢點

我都係等緊19號照結構 , 對上個次係公立產檢醫生聽過心跳.
ray198445
|
Albee.Ng 發表於 18-11-12 20:54
我都係等緊19號照結構 , 對上個次係公立產檢醫生聽過心跳.

我要27號......又排等
Albee.Ng
|
ray198445 發表於 18-11-12 21:04
我要27號......又排等

之前會覺得好似冇咩感覺咁 因為未感受到胎動
但見到個肚大左少少 就會覺得佢長大左
好快到架咋27號 加油
hamsterma
|

我20週先開始覺的有少少
Gloria22sen
|
回覆 小驚 的帖子

你講得岩啊,今次第2胎,19W了,只係FEEL到有野郁,但未有明顯踢,真係個個吾同,醫生話肚皮厚薄都關事,我比較厚掛
loklok114
|
我第1胎,18W了,由17W開始感覺到有野郁,都唔知係咪胎動, 郁個種感覺以前從未試過, 同腸郁胃氣既感覺完全唔同, 政府醫生有問我feel唔feel到胎動, 我話feel到郁但唔肯定, 佢話遲D我會明, 搞到我更加一頭霧水
我要做媽媽
|
每個媽媽既情況都會有出入既,你可能都快喇
haha748494
|
一般系18到20W就開始有感覺。
fighting13
|

我第一胎17週要夜晚平瞓先feel 到胎動
Lovehopefaith
|

我踏入20周先感覺到bb喺入面遊來遊去咁!! 而且我肚皮簿,醫生話咁會比較容易感覺到的。你唔駛太膽心!
rosepig
|
第一胎,醫生話似金魚游水,太抽象聯想唔到,18周時感覺似腸係到蠕動同脈搏嘅跳動,但返工時好難察覺,到22周先肯定係胎動,細心留意下仲發現某個時間多數會郁,有啲時候連續郁就會俾老公摸下,佢都會仲感受到一兩下,依家24周,返工搭車都會感覺到,之前佢郁到有啲心煩,但依家慣咗,唔郁仲會覺得寂寞。
等多一段短時間啦,加油
C_line_pi
|
回覆 Cindy曾 的帖子

請問由幾週開始聽胎心儀㗎?喺邊度買胎心儀?
Cindy曾
|
C_line_pi 發表於 18-11-16 11:58
回覆 Cindy曾 的帖子

請問由幾週開始聽胎心儀㗎?喺邊度買胎心儀?

我淘寶買的,平嘢!香港醫生唔建議,大概13周時聽到咯!
sk21208
|
我20週先feel到 醫生話我胎盤係前方 所以肚皮同bb隔住左個胎盤 較遲感覺到胎動