宏利年金計劃

Duckling2017
|
點睇宏利年金計劃?俾360000元,每年有3.5厘,第10年回本!
大力大力
|
看牌面己搵笨 ,十年定期只得3.5厘息 ,還要小心魔鬼細節 ,下面的會員便中招了~

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22061146
|
回覆 大力大力 的帖子

宏悦手金計劃
保證每年入息以年利率3.5厘積存生息非保證每年紅利以年利率3.5厘積存生息
係咪好過做定期?

|
回覆 大力大力 的帖子

咁wealthree係咪着數D?但富衛好似D業務集中係東南亞,會否唔穩陣?
大力大力
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 16:01
回覆 大力大力 的帖子

宏悦手金計劃

現在加息週期,還做挷死十年定期?
szetop
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 13:40
點睇宏利年金計劃?俾360000元,每年有3.5厘,第10年回本!

十年回本
不如月供股票
koala904
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 16:06
回覆 大力大力 的帖子

咁wealthree係咪着數D?但富衛好似D業務集中係東南亞,會否唔穩陣? ...

富衛個老細係小超人,唔會唔穩陣啦
|
回覆 koala904 的帖子

咁呢個定期係咪比宏悦年金好?
|
回覆 szetop 的帖子

本身已有D股票在手!呢個宏悦年金係我去DBS開户想做定期時俾D理財僱問捉住來sell!
szetop
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 17:48

本身已有D股票在手!呢個宏悦年金係我去DBS開户想做定期時俾D理財僱問捉住來sell! ...

唔駛理佢
繼做定期
佢見你一大舊錢
實會sale你
保險有佣,定期無佣
|

D錢仲hold住係個户口度……
szetop
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 17:54

D錢仲hold住係個户口度……

做定期
靈活好多
wallshar
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 17:48

本身已有D股票在手!呢個宏悦年金係我去DBS開户想做定期時俾D理財僱問捉住來sell! ...

10 年先至 回本,回本後都係得最多3厘半,梗係買唔落手。
富衛的產品其他我就唔知好唔好,隻3年 3 厘8短期嚟講就真幾ok,我尋日都忍唔住又出手。
|

因為係多餘錢,所以唔急用,想要D回報好D又穩陣嘅投資姐!
szetop
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 18:06

因為係多餘錢,所以唔急用,想要D回報好D又穩陣嘅投資姐! ...

定期

你不知股市去到低位
萬一到了自己目標價
但舊錢鎖住
真係問邊個拎返
xuanxuan423
|
大力大力 發表於 18-11-12 15:04
看牌面己搵笨 ,十年定期只得3.5厘息 ,還要小心魔鬼細節 ,下面的會員便中招了~

https://www.baby-kingdo ...

2份唔同保險產品點可以攞來比較
vb_ching
|
Duckling2017 發表於 18-11-12 13:40

其實呢d都係好穩陣靠得住 但我知道有另一間都係10年回本但息仲再高d 做到6厘 而且都做到年金既效果
|
回覆 vb_ching 的帖子

10年太長喇!
vb_ching
|
Duckling2017 發表於 18-11-13 12:43

10年太長喇!

甘又係 但如果要快有回報 都係基金股票
但風險就始終都會高d 要好熟先得
|

所以可能做返定期算!