1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

囝囝一歲了……吔都掉……最慘去到酒樓飲茶,唸住拎啲車仔唸住可以坐耐啲啦~掉~掉~掉~又坐唔得耐(就算係屋企high chair都係 )有無媽媽個bb都係咁?

子爵府

回覆樓主

我女掉到近兩歲

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我仔仔真係1歲之後就唔會喇,佢都係掉咗一段時間,唔長。佢掉落地你咪幫佢執

水晶宮

係甘架喎,我女掉到而家兩歲半間中都會,佢覺得好玩。細個既我會由得佢,你個一歲,佢其實係 explore 緊手open and close, gravity, 聲音等。 但大個d 我就會教會鬧喇。

大宅

正常嘅,我個都掉咗一段時間,我都係由佢,話唔聽,不過依家無掉喇。

珍珠宮

歲半之後就會好好多啦,開始明了!

大宅

ok明白,謝謝各位回覆^^

大宅

我仔就來2歲仲掉緊。但好過之前。我試過好狠心掉左垃圾桶。佢好淒涼咁喊左2分鐘。依家一掉我就話掉落垃圾桶。佢即刻執返。轉頭又掉過

已刪除用户

回覆樓主:

別墅

goby1115 發表於 18-11-12 14:24
囝囝一歲了……吔都掉……最慘去到酒樓飲茶,唸住拎啲車仔唸住可以坐耐啲啦~掉~掉~掉~又坐唔得耐(就算係 ...

我囡14個半月,都掉左個半月有多⋯
好慘,我都時時刻刻在地上要執番佢由highchair,sofa 和床掉出既野⋯不單玩具,匙/叉/尿墊/片⋯乜都掉

別墅

囝囝一歲了……吔都掉……最慘去到酒樓飲茶,唸住拎啲車仔唸住可以坐耐啲啦~掉~掉~掉~又坐唔得耐(就算係 ...

YouTube 有首歌叫 Clean up...是這樣唱的 clean up clean up everybody let’s clean up

我BB開始調野嘅時候就聽...現在一唱就自己識把玩具擺喺盒裏面 ...可以試一試

男爵府

AngelaSucrose 發表於 18-11-13 16:31
YouTube 有首歌叫 Clean up...是這樣唱的 clean up clean up everybody let’s clean up

我BB開始調野嘅 ...

我都成日唱

大宅

正常嘅 大d会停

複式洋房

試下同佢玩多D拋波遊戲啦

首頁

尾頁

跳至