自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hello 大家,我就係Suki,我朋友send比我至知竟然有人在BK討論我
其實Maya出世後我經常在BK呢度,因為我餵左差不多三年人奶,所以都經常在呢度問問題⋯⋯
可能好多人好佩服我呢份堅持,其實我一直係一個虎頭蛇尾,三分鐘熱度的人,連我自己都估唔到可以堅持咁耐,自從阿女出世後發現到有一種力量超級強大可以令一個人改變,就係-愛❤️ Love is so powerful 「愛」的力量真的很強大,可以令一個只有3分鐘熱度的媽媽學會堅持。「愛」的力量可以令本來給自己很多藉口的媽媽繼續做下去。「愛」的力量可以令我覺得做一切的事都不辛苦,反而樂在其中。「愛」的力量令我創作出更多有營養的菜式,這就是我的便當故事😊。
我點解咁得閒寫咁大段野?因為未收工😭,為明晚Hair show要綵排....在等綵排所以寫呢段野.今晚返屋企仲要準備明天便當,6點準時起身😖😖 呢個星期都要夜收工,因為有Hair show, 髪型Seminar, 髪型workshop😔

複式洋房

回覆 tang0809 的帖子

上次比我見到的係好倒胃,唔係我都唔會個日返去即刻同阿女講話以後整便當比佢啦。

複式洋房

仲有一樣野我想講的是,我係煮好多好野食比阿女,上面亦有啲人講會令小朋友食到嘴尖,我個女冇......話説有次阿女同我講叫我整啲簡單啲,我話其實我煮嘅野複雜,阿女講有次食飯,隔離嗰位同學便當一打開好香,香到阿女好想食,佢話係香腸蒸飯(其實係臘腸蒸飯)🤣🤣大家冇聽過隔離飯香或龍肉食得多都冇味咩?所以我個女冇嘴尖,反而有時想食啲普通野。
我個女小一至小三都係訂學校飯,因我見學校餐單都好似不錯,係直到個次返學校咁岩比我見到我個女當日將會食的飯盒後,我就立下決心以後要整便當比佢。
我自己比較食得健康,咁我當然亦想自己小朋友食得健康啦。

複式洋房

回覆 babyhoi 的帖子

宏信?其實好多家長好驚我,我個樣太串太惡😑

首頁

尾頁

跳至