自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

佩服,自問自己真係做唔到,夜晚煮飯都已經覺得好攰
I 大蚊豬   

子爵府

回覆樓主

我煮左十幾年飯都煮到厭,但阿仔要求我又不能忽視,所以我只比佢在學校假期多的月份帶飯(一年只有三個月份),例如下個月,他只需要帶十日飯,其他日子都是學校假期及考試放半天,昨天我已列出該十天的餐單在雪櫃門,我仔已經很是期待著!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

好勁呀,食片皮鴨

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Janicefin 發表於 18-11-12 15:00
咁我又幾佩服佢毅力,要返工要晨早起身整飯盒,少d毅力愛都做唔到。
我自問淨係煮夜晚嗰餐都窄窄地。
...

係囉

已刪除用户

禁止訪問

子爵府

從我仔中一開始就要煮飯比帶回校,而家中三了。 6點起床不是人人得,我會煮,直到小孩不再要求.......係愛呀!

用戶要求終止服務

我整咗四年喇!而家外判餐午飯(訂飯)大家都開心咗好多
除了口味,仲有成日話人哋有得訂飯點解自己唔得

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

咪搞我

我囡小學時煮過幾次已經攞我老命, 平比時再早半個鐘起身, 嚴重燥狂症發作
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ccn008 發表於 18-11-12 16:36
從我仔中一開始就要煮飯比帶回校,而家中三了。 6點起床不是人人得,我會煮,直到小孩不再要求.......係愛 ...

我仔宜家中一我都想佢帶飯唔想佢日日食麥當勞,反正整早餐都要6點起身快手腳可以整埋飯壺,不過佢話太重太多野拎所以我打消咗呢個念頭。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我真係冇本事朝朝煮
感激遇上你~

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我呢d煮野無天份既人,真心好敬佩有心機煮野既媽咪。
我真係無idea可以煮咩,上網睇食譜都唔多明,。。。
所以,我個件係學校訂飯食,佢知媽咪咩料,從來唔會要求我攪飯盒佢食。

象牙宮

回覆樓主:

唔使返工我都ok既!但我個係仔,唔使煩唔使氹

伯爵府

回覆樓主:

我識個家庭好搞笑
個媽媽同仔女講要煮lunch比佢地帶返學
兩個即雙手合十
求媽媽唔好
因媽媽平是是健康主意者
煮的野都少鹽油糖
同埋差不多全素食

伯爵府

Janicefin 發表於 18-11-12 15:00
咁我又幾佩服佢毅力,要返工要晨早起身整飯盒,少d毅力愛都做唔到。
我自問淨係煮夜晚嗰餐都窄窄地。
...

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔小學時我都無煮, 而家中學佢都唔會日日帶飯, 要帶飯我就630起身煮飯比佢帶返學....
餸菜都係前一晚煮定多d放雪柜朝早返熱架咋

男爵府

唔駛整已經要6點起身,想像唔到要再早d起身

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

除非午餐時間自己送飯,如果唔係煮咩都假,亞女學校用大蒸爐加熱飯盒,所有餸菜全部「淋滋滋」

首頁

尾頁

跳至