講下COVERMARK乾肌粉底

dcandy721
|
Covermark粉底用過草本粉、但冬天最愛用Flawless fit,因為我乾肌所以佢既滋潤就剛剛好,而且遮瑕度好高,例如毛孔遮得好好,質地係半膏狀所以好貼皮膚亦好易推開。妝感係自然透光,唔係油光架。返工全日T位會出油不過無甩無浮。

有無人用過Covermark其他粉底分享下?
日本教主
|
dcandy721 發表於 18-11-12 15:48
Covermark粉底用過草本粉、但冬天最愛用Flawless fit,因為我乾肌所以佢既滋潤就剛剛好,而且遮瑕度好高, ...
草本粉幾好用~Flawless fit適合混乾嗎?貴嗎?
蚊毛
|
好燒呀~俾你講到想買
cathy-tse
|
蚊毛 發表於 18-11-12 22:46
好燒呀~俾你講到想買

咩呀好燒?

呢個也好用?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
柴犬qq
|
我有用草本粉底玻璃樽身,media 保濕粉底都係玻璃樽身,兩者感覺同效果好似,如想買平價可以考慮media.
|
我都覺得佢隻Flawless fit好用, 特別秋冬, 遮瘕好好, 但千奇要輕手, 一重手就變面具。

反而佢隻moisture veil唔得, 初初用OK, 但依家次次用都浮粉

遲啲去大阪, 唔知買Flawless fit會唔會平啲?
cat0301
|
之前泰國旅行用左草本粉,想試下係咪愈油愈靚。泰國熱到我流哂汗。不過為左試個粉底就帶妝玩足全日,每日由11點到夜晚,無補妝無用吸油紙,妝感都係奶油肌。諗住流汗又熱會易出痘,經過幾日後都無泛紅或者出痘,無令皮膚變暗沉。令我對佢好有好感!
dcandy721
|
日本教主 發表於 18-11-12 20:31
草本粉幾好用~Flawless fit適合混乾嗎?貴嗎?
適合呀,用少少已經夠,好COME用架。
而家Thankful week有Set好抵買
dcandy721
|
蚊毛 發表於 18-11-12 22:46
好燒呀~俾你講到想買
如果你係乾肌推介買黎試下啦,如果油肌買草本粉好D
dcandy721
|
991129 發表於 18-11-13 14:37
我都覺得佢隻Flawless fit好用, 特別秋冬, 遮瘕好好, 但千奇要輕手, 一重手就變面具。

反而佢隻moisture v ...
YES!Flawless fit 秋冬用最好,我用好少份量同薄薄地上妝已經遮瑕好夠
dcandy721
|
cat0301 發表於 18-11-13 15:08
之前泰國旅行用左草本粉,想試下係咪愈油愈靚。泰國熱到我流哂汗。不過為左試個粉底就帶妝玩足全日,每日由 ...
草本粉真係愈出油愈靚架,夏天有時都會用佢。
hiragana
|
草本,prefect
日本教主
|
dcandy721 發表於 18-11-13 15:45
適合呀,用少少已經夠,好COME用架。
而家Thankful week有Set好抵買
睇到Thankful Week有兩Set~對配碎粉果Set有興趣~放工去睇下先