說是話返工的地方都幾多是非?

姆貓
|
怎樣去化解?我又不喜歡些人問長問短!
good_pig
|
姆貓 發表於 18-11-12 17:59

人地可能閒聊者
姆貓
|
good_pig 發表於 18-11-12 19:08
人地可能閒聊者

最搞笑就是當我去其他地方拿東西出來後一看到個同事即刻叫另一個同事不要說了,奇奇怪怪的。我最後沒理她們照做事!但就覺她們見我走開在討論我吧!我都幾反感!做事不怕做,最怕些在背後討論人的人!
good_pig
|
姆貓 發表於 18-11-12 19:16
最搞笑就是當我去其他地方拿東西出來後一看到個同事即刻叫另一個同事不要說了,奇奇怪怪的。我最後沒理她 ...

做人唔好咁敏感,把口生響人地度....除非間公司得2個人就可能冇人響公司講你,否則 ....
姆貓
|
good_pig 發表於 18-11-12 19:44
做人唔好咁敏感,把口生響人地度....除非間公司得2個人就可能冇人響公司講你,否則 ....
...

太久沒返工!現在返工第一天覺得很不適應人際關係!有種厭煩的感覺!都不知可不可以做下去!
BGCOME08
|
姆貓 發表於 18-11-12 19:16
最搞笑就是當我去其他地方拿東西出來後一看到個同事即刻叫另一個同事不要說了,奇奇怪怪的。我最後沒理她 ...

未必講你,可能講緊第二個,或講緊自己D事,唔想俾其他人聽咪收聲囉。
姆貓
|
BGCOME08 發表於 18-11-12 20:07

未必講你,可能講緊第二個,或講緊自己D事,唔想俾其他人 ...

可能我太敏感了!
szetop
|

轉工
dordorcat
|
我返工個度都好多事非, 開頭都有唔開心, 而家直頭唔理佢地 佢地話我 我就話返佢地 哈哈 e.g. 佢地話我就好 去餵奶可以休息, 跟住我話你地都得架 未停經都可以 唔好蝕啦, 當堂收聲(佢地係就快退休d osf , 咁都睇唔開)

而家直頭入左化境, 因為返工之嘛 我駛乜理佢地 而家準時收工趕返屋企才是返工既目標
姆貓
|
szetop 發表於 18-11-12 20:17
轉工

我心大心細,
姆貓
|
dordorcat 發表於 18-11-12 20:25
我返工個度都好多事非, 開頭都有唔開心, 而家直頭唔理佢地 佢地話我 我就話返佢地 哈哈 e.g. 佢地話我就 ...

你很厲害 我都想學你那樣!但她們要教我!一邊教就一邊說經常有人做不夠幾天就不做了!我聴完心裏想你們這裏應該幾惡啃所以多人走!我覺得新來新豬肉!做多幾天試下!再不是的話最多再找份其他工算吧!
rean_chau
|
姆貓 發表於 18-11-12 20:03
太久沒返工!現在返工第一天覺得很不適應人際關係!有種厭煩的感覺!都不知可不可以做下去!
...

我覺得人際關係最基本係唔怕閒話!習慣下,新人一定有磨合期,佢地最多係diss下你未熟手,你多啲請教佢地,比佢地知道你工作態度,好快會過渡到架!
姆貓
|
rean_chau 發表於 18-11-12 20:41
我覺得人際關係最基本係唔怕閒話!習慣下,新人一定有磨合期,佢地最多係diss下你未熟手,你多啲請教佢地 ...

謝謝你!
Poyau
|
希望盡快磨合打成一片
天使之心02
|
rean_chau 發表於 18-11-12 20:41
我覺得人際關係最基本係唔怕閒話!習慣下,新人一定有磨合期,佢地最多係diss下你未熟手,你多啲請教佢地 ...

講得好
ssssum
|
做listener算啦
phoebepanpan
|
我果度年頭走晒d 攪屎蛇貓狗,淨返兩件餘黨,兩件繼續變態加低能。
大堂撞到都特登等第二部電梯都唔想同我同lift.
智障小學雞
花仙子886
|

咪鬼理!
行得正企得正!
怕乜~
要講,講飽佢
花仙子886
|
phoebepanpan 發表於 18-11-12 22:37
我果度年頭走晒d 攪屎蛇貓狗,淨返兩件餘黨,兩件繼續變態加低能。
大堂撞到都特登等第二部電梯都唔想同我 ...

啲人好小學雞喎。。
出黎社會都咁幼稚
wwtsy
|
姆貓 發表於 18-11-12 20:03
...

返工為搵錢