尿片刮脾問題

chivanleung
|
尿片刮脾, 就算係鬆鬆地咁貼, 大脾內側都紅左, 有咩方法可以解決?
RubyYu07
|
可能bb肌膚比較嬌嫩。換隻柔軟D既
|

回覆 chivanleung 的帖子

Hello chivanleung, 媽媽可以檢查一下紙尿片能唔能夠完全遮蓋BB patpat, 大脾內側位置有條邊要反返出黎,搽D Cream 保護返皮膚,如果尿片尺碼太細, 就需要換大一個size 喇

cookingbaby
|
係唔係尿片問題呀??試下換翻另外一款尿片俾佢著下,體下仲會唔會咁??
haha748494
|
我細b系大脾外側,會有小小鞋鞋地,我就抹小小cream。
minusone
|
樓主你個b幾大? 係咪好活躍爬來爬去果種?
udonnut
|
試下轉牌子囉~
我要做媽媽
|
轉尿片喇,或者換size
chivanleung
|
RubyYu07 發表於 18-11-13 10:48
可能bb肌膚比較嬌嫩。換隻柔軟D既

即係又要轉?!?!?!
chivanleung
|
[email protected] 發表於 18-11-13 13:51

Hello chivanleung, 媽媽可以檢查一下紙尿片能唔能夠完全遮蓋BB patpat, 大脾內 ...

有搽緊lotion不過都係咁, 大1個size好鬆驚佢漏
chivanleung
|
cookingbaby 發表於 18-11-13 14:23
係唔係尿片問題呀??試下換翻另外一款尿片俾佢著下,體下仲會唔會咁?? ...

已經轉過喇, 之前係漏, 而家唔漏不過個脾位又咁
chivanleung
|
haha748494 發表於 18-11-13 16:34
我細b系大脾外側,會有小小鞋鞋地,我就抹小小cream。

我都有幫佢搽lotion呀,
chivanleung
|
minusone 發表於 18-11-13 18:07
樓主你個b幾大? 係咪好活躍爬來爬去果種?

活躍又唔算, 正常程度咁囉
chivanleung
|
我要做媽媽 發表於 18-11-13 22:23
轉尿片喇,或者換size

試過轉喇, 之前用mooxx, 而家轉左pampxx, 都係一樣
chivanleung
|
udonnut 發表於 18-11-13 19:39
試下轉牌子囉~

已經轉過喇...問題係冇用...
haha748494
|

你BB用邊隻片片吖?
musiccisum
|
chivanleung 發表於 18-11-14 18:31
試過轉喇, 之前用mooxx, 而家轉左pampxx, 都係一樣

轉,試下merries
lawgabbi
|
我個b以前著M牌都試過,後尾換左用H牌果隻就無再紅lu,質地又軟熟D
bonningng
|
可能係BB皮膚比較敏感! 睇下醫生啦!
RubyYu07
|
chivanleung 發表於 18-11-14 18:23
即係又要轉?!?!?!

你之前轉過幾次咩?我用開P牌覺得都可以吖