自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

Update:多謝各位既jm教路 ,今晚用左1小時就攪掂左4張(3張買&1張換)飛北美商務客位。

果然打英文台asiamiles熱線,一打即通,check我想飛既日子既同行機票,得返一張,起初唔肯幫我hold 位,我話我轉頭就會買飛,就改口話幫我hold,hold完上CX網頁買,買完打返去issue 返張同行機票,攪掂左喇!未出發先興奮,應該就係呢種感覺。

飛美國,想平瞓。

繼使左10多萬做左個緊急婦科手術執返條命,有感人生無常,決定豪一豪。
計劃出年暑假去美國探老朋友&遊玩,努力搵機票中,上網搵到經上海或日本既太約2萬多一位,直飛就起碼3萬一位。四個人就10萬蚊機票,有點點想縮沙。唔知有無平時飛開business既jm可以話我知,有咩途徑買到平小小既美國東岸商務機票呢?

珍珠宮

mama01 發表於 18-11-12 19:43
飛美國,想平瞓。

繼使左10多萬做左個緊急婦科手術執返條命,有感人生無常,決定豪一豪。

甘岩我都訂左商務,又係飛美國全家12月過去玩+探親

珍珠宮

飛美國,想平瞓。

又話要豪一次嘅,我都有啲想去豪一次嘅 trip,不過未諗到去邊。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

大宅

唔好坐大陸航空公司嘅business,使多咗錢但嗰seat位同CX真係差好遠!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

子爵府

真係幾豪覺得值得就做啦
]

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

商務就坐直航 唔使轉機好好多

禁止訪問

大宅

轉機唔緊要,但真係盡量唔好揀大陸轉

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

飛美國,想平瞓。

4人10萬差不多了
cx直飛Chicago4人至少14萬
人一世物一世 畀得起梗係要享受下啦

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

4人十萬b class飛美國算平

子爵府

回覆樓主:

原來咁貴架

瑪瑙宮

大廚勳章

飛美國,想平瞓。

其實如果四個人都係100,000多少少除開一人都係兩萬幾坐商務又唔貴喎。長途值。美國咁遠絕對值啦。。。。。坐去日本商務都差吾幾。。美國坐咁多個鐘底啦

但係會唔會諗住買係平訓。。。點知臨時換咗幾型咁咪蝕晒本

水晶宮

回覆樓主:

4 人10 萬,即每人 2.5 萬,飛甘遠business 算平喇

男爵府

回覆 mama01 的帖子

直飛3萬都算平

侯爵府

chloe2018 發表於 18-11-12 20:06
唔好坐大陸航空公司嘅business,使多咗錢但嗰seat位同CX真係差好遠!

從來無諗過坐大陸航空公司,但多謝提醒。

侯爵府

Heisenberg 發表於 18-11-12 20:16
轉機唔緊要,但真係盡量唔好揀大陸轉

我唔返大陸的,但8掛想知點解唔好選大陸轉。

大宅

淘寶有人會賣airline mileage,幫人換機票,大約正價6折!睇你敢唔敢試!我知有人成功買過!

首頁
12345...10

尾頁

跳至