自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

BBBmamama 發表於 18-11-12 22:23
請問是asiamile 個app 嗎?請教怎樣用,謝

Download Asiamiles app. 登入,去兌換飛行獎勵。跟步驟 so easy

大宅

BBBmamama 發表於 18-11-12 22:23
請問是asiamile 個app 嗎?請教怎樣用,謝

Download Asiamiles app, login, redeem ticket. Follow the instruction. Very easy.

伯爵府

sos... 發表於 18-11-12 22:24
Download Asiamiles app. 登入,去兌換飛行獎勵。跟步驟 so easy

thanks. 請問買companions ticket 都可以嗎?謝

珍珠宮

mama01 發表於 18-11-12 21:52
有呀,有10幾萬分呀,係咪打去hotline就得?

係咪即係樓上有jm回應係companion tickets?

不如你上佢網站熟悉下玩法,知道自己要問咩先打上hotline

hotline,並唔易打通的,唔好浪費機會~

大宅

BBBmamama 發表於 18-11-12 22:27
thanks. 請問買companions ticket 都可以嗎?謝

可以,有呢個選擇的。好過打 hotline打到天荒夜老。

伯爵府

sos... 發表於 18-11-12 22:28
可以,有呢個選擇的。好過打 hotline打到天荒夜老。

good wor, thanks 又學到野

打佢個hotline 真係要天荒地老

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mama01 發表於 18-11-12 22:19
希望我夠運,聽講打hotline要好耐好耐。

office hour打好d! 家陣呢d時間打一粒鐘係閒事
放下自在

珍珠宮

sos... 發表於 18-11-12 22:24

如果新手我建議開電腦上網頁版,會睇得清楚啲
雖然app underline都係行web,但始終佈局對就新手唔係易掌握~

子爵府

坐啦,包唔會後悔同返唔到轉頭。
但cx成日overbook business .

別墅

happylife1210 發表於 18-11-12 22:04
請問你用Asia miles換左premium econ 可以點upgrade 去b class?我已換左張去溫哥華嘅premium econ 嗱!俾 ...

Redemption ticket cannot use money or miles to upgrade.

珍珠宮

BBBmamama 發表於 18-11-12 22:27

係換
首先你要買左套來回Biz
咁你換ComTicket時就可以揀返你買嘅booking, on top用里數換

前設係你肯定佢有放機位俾你換

公爵府

小金名 發表於 18-11-12 20:12
商務就坐直航 唔使轉機好好多

同意,想起碼瞓6至7個鐘,不用起身轉機

伯爵府

終極熊貓 發表於 18-11-12 22:34
係換
首先你要買左套來回Biz
咁你換ComTicket時就可以揀返你買嘅booking, on top用里數換

謝謝指教,我以為是一拼處理的

珍珠宮

BBBmamama 發表於 18-11-12 22:36
謝謝指教,我以為是一拼處理的

操作,係簡單
但規則,並唔係易玩

子爵府

cscsmlkyh 發表於 18-11-12 20:59
之前倒頭機最抵,that is 日本/台灣經停香港去美國返香港再去日本/台灣。你用mileages 補張由香港去台灣/日 ...

可唔可以解釋下咩叫到頭機?
係唔係即係時間差啲嘅機
去程等於人哋回程嘅時間?

Thanks

大宅

sushiroll 發表於 18-11-12 21:27
我次次返英國都係CX, 我覺得都唔係咩好service喎.... d空姐空少成日黑口黑面 係我上次返英國有個 ...

CX服務係差咗好多,但business硬件係唔錯嘅

子爵府

happylife1210 發表於 18-11-12 22:04
請問你用Asia miles換左premium econ 可以點upgrade 去b class?我已換左張去溫哥華嘅premium econ 嗱!俾 ...

我今次係直接買business class,因為聖誕出發,換唔到以往我都係直接換business class
之後我有個親戚同我講下次可以買張 premium econ ,再用分upgrade,或者換premium Econ 再同佢地講加錢 upgrade ,前置係要有位同肯放位出嚟,咁就唔洗咁貴同慳番d miles飛多幾程
有jm 話cx 唔可以用Asia miles 換咗嘅機票再upgrade ,咁要打去hotline問清楚,每間airlines 都有有d唔同,eg 如果已用discount price 買,可能就不唔可以upgrade
我親戚都算係frequent flyer,可能俾佢嘅offer 又唔同,不過佢話經常都係咁做,次次都upgrade 到

男爵府

點解吾用d$用來吃喝玩樂,而用來坐商務 ?

男爵府

回覆 chloe2018 的帖子

我好怕次次去廁所等好耐.... 其實都幾多人下

珍珠宮

Toffeegirl 發表於 18-11-12 23:28
我今次係直接買business class,因為聖誕出發,換唔到以往我都係直接換business class
之後我有 ...

買票upgrade
所買嘅subclass已經唔係一般平票
redeemable 嘅票價同下一個class嘅票價相差不大

呢個你要知道啊~

redeem完加錢upgrade class未聽過
redeem完加錢坐extra legroom就聽過

首頁
34567...10

尾頁

跳至