首次日本ivf個人分享

tyuiop
|
本人已備孕一年一路都未有好消息 直至到我在BK睇到原來都有好多jm 去日本ivf 跟住就一路爬文看到日本衫山婦人科院長 中川先生會來香港做講坐 咁我就報名參加 聽完講座我同我老公就決定左去日本做ivf 因為我相信日本既科技 同埋日本比起台灣或其他國家用藥小 所以我就選擇去日本ivf

今個月已經開始初診 好彩一路上佢有香港翻譯陳小姐同日本翻譯楊小姐都好細心每一個流程 今日連最艱苦既取卵都已經捱過左 希望下個月就可以放胎 帶我既(emoji)bb回來

Cindy曾
|
tyuiop 發表於 18-11-12 20:11
本人已備孕一年一路都未有好消息 直至到我在BK睇到原來都有好多jm 去日本ivf 跟住就一路爬文看到日本衫山婦 ...

加油,聽說我奶奶朋友嘅女 香港唔得,日本成功懷孕……不過剛剛有未咁返香港住,等多一二星期穩定返來香港!
tyuiop
|
Cindy曾 發表於 18-11-12 22:47
加油,聽說我奶奶朋友嘅女 香港唔得,日本成功懷孕……不過剛剛有未咁返香港住,等多一二星期穩定返來香港 ...

多謝你 希望我都一次成功
charlenebb
|
tyuiop 發表於 18-11-13 08:19
多謝你 希望我都一次成功

我朋友12月想去日本ivf !日本是否有新年假期在12月尾?
tyuiop
|
charlenebb 發表於 18-11-21 16:44
我朋友12月想去日本ivf !日本是否有新年假期在12月尾?

好似係12月30日會休息 不過唔太清楚會休幾多日 你可以問下佢地日本既聯絡人
PLBaby123
|
charlenebb 發表於 18-11-21 16:44

我唸30號前都可以初診。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
PLBaby123
|
本人已備孕一年一路都未有好消息 直至到我在BK睇到原來都有好多jm 去日本ivf 跟住就一路爬文看到日本衫山婦 ...

你咁快可以放胎?我上月抽完要我休息一個月,下月先可放,但下月又30號休息未必趕到。
Laubond    發表於 18-11-26 18:26
Taylor1222
|

抽卵係咪全麻醉?
祝你順順利利
Happyhippo
|

回覆 Taylor1222 的帖子

請問日本成過個程要去幾多次?同費用大約幾多?如果唔識日文, 香港係咪有聯絡處架?
charlenebb
|
Happyhippo 發表於 18-11-22 12:04
回覆 Taylor1222 的帖子

請問日本成過個程要去幾多次?同費用大約幾多?如果唔識日文, 香港係咪有聯絡處架? ...

我做pgs 選擇的話,就去3次!不用pgs 就2次同一個月!有翻譯人員在幫助的!
tyuiop
|
Taylor1222 發表於 18-11-21 22:37
抽卵係咪全麻醉?
祝你順順利利

我沒有麻醉 因為如果要麻醉就唔係中川院長抽 所以無麻醉
tyuiop
|
PLBaby123 發表於 18-11-21 22:19
你咁快可以放胎?我上月抽完要我休息一個月,下月先可放,但下月又30號休息未必趕到。
...

我都未知係咪可以下個月放胎 因為要做pgs所以要多等三星期 你呢有冇做pgs呀?抽得多唔多卵呀?
Cherry997
|
charlenebb 發表於 18-11-22 17:17
我做pgs 選擇的話,就去3次!不用pgs 就2次同一個月!有翻譯人員在幫助的!
...

Pgs要幾錢?
PLBaby123
|
tyuiop 發表於 18-11-24 23:08
我都未知係咪可以下個月放胎 因為要做pgs所以要多等三星期 你呢有冇做pgs呀?抽得多唔多卵呀?
...

我無做pgs, 抽左11粒,2粒成功去day5, 4粒day6, 你呢?
tyuiop
|
PLBaby123 發表於 18-11-25 00:40
我無做pgs, 抽左11粒,2粒成功去day5, 4粒day6, 你呢?

唉 我抽16粒 只得2粒去到day5要做pgs 2粒day3雪起左 希望pgs全部過關啦
PLBaby123
|
tyuiop 發表於 18-11-25 09:34
唉 我抽16粒 只得2粒去到day5要做pgs 2粒day3雪起左 希望pgs全部過關啦
...

但我覺得我個D質素一般,day 5 3BB.4BC, Day 6 全部4CC, 你day 5什麼grading?
tyuiop
|
PLBaby123 發表於 18-11-25 12:43
但我覺得我個D質素一般,day 5 3BB.4BC, Day 6 全部4CC, 你day 5什麼grading?

一個5AA另一個4AB 其實係點樣分好定唔好 想請教咁我呢兩個質素好唔好呀?
Cherry997
|
tyuiop 發表於 18-11-25 09:34
...

我想問日本pgs要幾錢呀?
PLBaby123
|
tyuiop 發表於 18-11-25 21:41
一個5AA另一個4AB 其實係點樣分好定唔好 想請教咁我呢兩個質素好唔好呀?
...

你好好啦。我一個A都無。http://stmminhk.blogspot.com/2014/05/cleavage-stage.html
tyuiop
|
Cherry997 發表於 18-11-26 13:46
我想問日本pgs要幾錢呀?

大約hk$12000一個 每個計算