3個月港幣定期2.4%

yen0422
|
(emoji)13/11恆生網上理財,新資金50萬做定期3個月高達2.4%(emoji)

andrew.p
|
回覆 yen0422 的帖子

是否要特選客戶才可做?
yen0422
|
andrew.p 發表於 18-11-12 22:06

是否要特選客戶才可做?

應該未必
Duckling2017
|

今日問過係1.8厘咋3個月
yen0422
|
Duckling2017 發表於 18-11-13 11:30

網上做啊
wallshar
|
Duckling2017 發表於 18-11-13 11:30

要特選客户先至收到sms通知落分行出示 sms先至可以做到呢個rate,唔知佢地特選客户的定義。我老婆收到反而我幫襯多的收唔到。
Duckling2017
|

未開户
bb12345
|
wallshar 發表於 18-11-13 11:41
要特選客户先至收到sms通知落分行出示 sms先至可以做到呢個rate,唔知佢地特選客户的定義。我老婆收到反而 ...

做定期都要特選客戶, 真係奇怪
andrew.p
|
回覆 bb12345 的帖子

我上星期落分行想做都被拒絕,咁咪去咗交通做囉。佢D息不嬲低過人,吾知今次做乜咁高但又選擇性吸納存欵,不解?
PaPa
|
andrew.p 發表於 18-11-13 20:58
回覆 bb12345 的帖子

我上星期落分行想做都被拒絕,咁咪去咗交通做囉。佢D息不嬲低過人,吾知今次做乜咁 ...

交通銀行有幾多%?
vv518vv
|
恒生不嬲都唔休無客, 咩優惠都無.
但無又唔得都懶得搬嚟搬去.
yen0422
|
PaPa 發表於 18-11-13 23:59
交通銀行有幾多%?

交通要交6個月或9個月 約2.1-2.5%
wallshar
|
vv518vv 發表於 18-11-14 07:17
恒生不嬲都唔休無客, 咩優惠都無.
但無又唔得都懶得搬嚟搬去.

係,恒生息又俾得低,但又永遠咁多人,呢個情况不嬲都係咁,所以存錢恒生不如買佢隻股票。
andrew.p
|
所以我都由優越轉咗優進戶口,存錢在佢度冇著數,後悔搬得遲。
andrew.p
|
回覆 andrew.p 的帖子

存交通1M九個月2.15%另加每20萬回贈975元,平均年息約2.8厘。
Agnes_wcm
|
andrew.p 發表於 18-11-14 18:17

存交通1M九個月2.15%另加每20萬回贈975元,平均年息約2.8厘。

渣x ok?
kaheiboy
|
andrew.p 發表於 18-11-14 18:01
所以我都由優越轉咗優進戶口,存錢在佢度冇著數,後悔搬得遲。

優越又話比優進服務更好(有專人理財,更好利率但從未有人聯絡過,分行條隊比優進長成半,打電話飛左線去大陸客服仲要大半日先覆,問5個問題每個都唔識答要請示上司,總之差到不能接受)。
kazakaza
|
wallshar 發表於 18-11-13 11:41
要特選客户先至收到sms通知落分行出示 sms先至可以做到呢個rate,唔知佢地特選客户的定義。我老婆收到反而 ...

我一log in internet banking 就見有
sunshine0613
|
kazakaza 發表於 18-11-15 18:11
我一log in internet banking 就見有

Me too
PaPa
|
andrew.p 發表於 18-11-14 18:17

是否最少要做1M?
如果少過1M,有多少%,及回贈?