婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

但本身唔想無左間客房,因想朋友過黎住下

子爵府

回覆樓主:

結咗婚仲咁好客?你6299梗高興啦!

別墅

我有兩間吉房,99同姑9住,一搬入去99已經揀定邊間房話要來渡假,心諗你都痴痴地。我就係兩間房堆滿雜物,極少打掃,99黎住咗一晚要瞓廳,自始冇再提過要黎瞓

公爵府

回覆樓主:

住住吓就變成長住。我有個住海怡半島的朋友,明明家有3房都夾硬打通改成2房.當中原因不言而愈。

伯爵府

回覆樓主:

唉!賴硬野

男爵府

香港又唔係大,99自己有屋企,真唔明有咩原因要留喺個仔屋企。
我會直接鎖左間房,話係儲物室放哂嘢,99要開門睇就話一時搵唔到鎖匙,等佢下次黎前收埋客房張床褥、塞嘢入去整亂間房,等99見到無位瞓,第日應該就唔會想再開,次次鎖住度門免穿煲。
但以上要老公唔反抗先得,如果老公堅持要99過夜,我會叫佢咁掛住阿媽就陪阿媽返屋企瞓,邊有孝子要老人家屈就住細房。

伯爵府

回覆樓主:

我諗我會先同老公講清楚

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

fivebeanrice 發表於 18-11-12 21:46

…………

伯爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-13 08:47
睇你哋自己揸得緊唔緊。
我哋裝修完奶奶都有講話留一間房畀佢第時黎瞓。 我長期放嘢上去,親戚話要嚟參觀 ...

你老公點諗?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

fivebeanrice 發表於 18-11-13 08:57
你老公點諗?

…………

公爵府

牛年勳章

一個男人,究竟係養大他的父母親d, 定係和佢到白頭的邊老婆親d 呢?

個人而言,我吾會耍老豆選的,因為係難為佢,如果老爺奶奶來度假,我會歡迎他們,因為我的今天滿足,係能和老公一起建立的,我尊重老爺奶奶,係應該的事。

伯爵府

CMMANDY 發表於 18-11-13 09:47
一個男人,究竟係養大他的父母親d, 定係和佢到白頭的邊老婆親d 呢?

個人而言,我吾會耍老豆選的,因 ...

你地係咪關係好好?

水晶宮

fivebeanrice 發表於 18-11-12 21:46

係、你點同老公解釋歡迎朋友來但不歡迎他父母

大宅

答佢好丫,咁買張雙人床好定下上格床好?叫埋我媽一齊瞓

公爵府

牛年勳章

fivebeanrice 發表於 18-11-13 10:34
你地係咪關係好好?

可以咁講,-個月見一次到,老公就每星期也會回男家,不過,我明白,不能勉強,但我明白,父母好想去感受阿囝的成就,有時就是父母的意願和希望,所以我屬於吾介意老爺奶奶來我家的新抱

男爵府

CMMANDY 發表於 18-11-13 09:47

個人而言,我吾會耍老豆選的,因 ...

大吉利是, x老公瓜左老襯,隔離刻邊個個名,你自然知邊個親d

大宅

koalachan2002 發表於 18-11-13 14:23
大吉利是, x老公瓜左老襯,隔離刻邊個個名,你自然知邊個親d
...

香港地留食不留宿邊個都係咁話係咁?

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

唔好話客房,連廳都唔會揀梳化床果種,老公話唔好煩
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

stella^^ 發表於 18-11-13 15:18
香港地留食不留宿邊個都係咁話係咁?

無錯乜野都可以通融下,留宿永遠唔可能,幾攰都麻煩佢個仔同佢落去搭的士

JD930    發表於 18-12-11 16:19

珍珠宮

Littlegrey 發表於 18-11-12 22:56
我有兩間吉房,99同姑9住,一搬入去99已經揀定邊間房話要來渡假,心諗你都痴痴地。我就係兩間房堆滿雜物, ...

我都係,99最初話要留間房~
即時塞滿雜物,仲要專登唔買床~ko99!

首頁

尾頁

跳至