0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

cookingbaby 發表於 18-11-14 15:35
回覆 mrssheepbmum 的帖子

咁又係,如果換著我遇到咁嘅攝影師,我都會激到爆。 ...

個下真係忍唔住嬲爆,因為作為媽媽,真係好重視bb 第一次的newborn寫真攝影,加上坐月睡眠不足,再攰多想同bb 影相既心,但作為嬰兒攝影師的paul choi竟然係忘記!

複式洋房

蝴蝶so 發表於 18-11-14 13:32
時間觀念呢樣真係好重要,好明顯係訓過龍之後先再搵返你啦

亦有呢個可能,所以我打俾佢既時候係度作故仔講大話

珍珠宮

mrssheepbmum 發表於 18-11-13 00:56
我個日不自覺喊爆,所以我想分享呢件事,唔想各位媽媽中伏,坐月好傷心,傷身!千萬唔好搵佢影初生兒攝影! ...

唔好因為呢件事喊,又唔係你錯!咁最後都係佢影?

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-11-14 16:02
唔好因為呢件事喊,又唔係你錯!咁最後都係佢影?

最後我地要求取消,我唔想用咁唔重視我地bb 拍攝既攝影師(明明昨晚先confirm 完時間,第二朝就話唔記得),我個下情緒好激動喊左出黎咁鬧個攝影師點解咁都唔記得,個攝影師竟然話「咁我影bb , 唔影你得唔得?」,影既newborn package 係有影bb, 同全家福(我同老公都好期待有一張正式既靚靚全家福),個攝影師為左收錢,乜都講得出,最後,我老公接左個電話同佢講,而家冇心情影,要求退訂!

大宅

我明呀,bb咁細個其實真係要準備左好多野先可以叫人上黎影相,我揾人上門整手腳模,一朝早已經要準備換片,餵奶,真係唔容易架

複式洋房

sandylam2010 發表於 18-11-14 19:25
我明呀,bb咁細個其實真係要準備左好多野先可以叫人上黎影相,我揾人上門整手腳模,一朝早已經要準備換片, ...

係呀,真係要準備好多野,除左bb 既野,仲要執屋俾位佢影相,個日諗住同bb 影全家福,我同我老公都專登著返靚d, 執返個樣(坐月中個樣好殘,頭都冇梳架),所以為左newborn 攝影,我地一朝搞左好多野,所以個刻攝影師話唔記得,係因為自己係公司做梗野,我真係超激動,點解可以咁唔重視,明明尋晚先講先,第2朝就唔記得!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唔系亞麻,一句唔記得,好唔負責任。

大宅

mrssheepbmum 發表於 18-11-14 21:03
係呀,真係要準備好多野,除左bb 既野,仲要執屋俾位佢影相,個日諗住同bb 影全家福,我同我老公都專登著 ...

下,前一日已經double confirm左都唔記得?咁佢有病喎

複式洋房

sandylam2010 發表於 18-11-15 09:55
下,前一日已經double confirm左都唔記得?咁佢有病喎

係呀,時間又係佢定,前一晚又confirm過,我仲講"明早10時見", 轉過頭話唔記得左,所以我先嬲!

珍珠宮

mrssheepbmum 發表於 18-11-14 16:38
最後我地要求取消,我唔想用咁唔重視我地bb 拍攝既攝影師(明明昨晚先confirm 完時間,第二朝就話唔記得) ...

如果可以退訂既話,肯定退了,真係好唔負責任囉!

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-11-15 16:10
如果可以退訂既話,肯定退了,真係好唔負責任囉!

佢最後都肯退訂俾我,不過坐梗月仲要搵過第二間影,係件好攰既事!每間問,之後check 價錢,價錢ok 左,再check 有冇期!最後我放棄左搵出面影,時間同價錢都夾唔岩,唯有自己簡單影,好過冇

伯爵府

回覆樓主:

真係唔好彩遇到個咁嘅攝影師,我搵左Season影,唔知你有無搵過佢?都唔錯的。

珍珠宮

mrssheepbmum 發表於 18-11-15 17:47
佢最後都肯退訂俾我,不過坐梗月仲要搵過第二間影,係件好攰既事!每間問,之後check 價錢,價錢ok 左,再 ...

唔好因為咁既事再傷心了!百日照就影過又得!

大宅

回覆樓主

幫推~ 真係好過份!!

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-11-16 17:16
唔好因為咁既事再傷心了!百日照就影過又得!

你講得岩,百日既時候影!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

mrssheepbmum 發表於 18-11-14 15:51
個下真係忍唔住嬲爆,因為作為媽媽,真係好重視bb 第一次的newborn寫真攝影,加上坐月睡眠不足,再攰多想 ...

好離譜

伯爵府

回覆樓主:

搵panwong photo 呀
好似$1800,包所有相架
佢地話初生40日影都得架

珍珠宮

mrssheepbmum 發表於 18-11-17 04:32
你講得岩,百日既時候影!

我bb係影百日照,滿月都無影到。

大宅

回覆樓主

幫推!樓主加油!好好坐月 希望你找到攝影師

首頁

尾頁

跳至