親子旅遊

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

1213 發表於 18-11-16 10:30
我坐左 2, 3 hr 都冇收獲

我好似釣左1個鐘,釣到之後冇幾耐就離開,因為實在太凍

大宅

MissMaMa 發表於 18-11-16 19:06
我好似釣左1個鐘,釣到之後冇幾耐就離開,因為實在太凍

工作人員會有時段放魚落去,呢段時間就好易釣

珍珠宮

pangps 發表於 18-11-17 03:35
工作人員會有時段放魚落去,呢段時間就好易釣

冇見過工作人員放魚落去,由個窿望下去,其實冇太多魚經過

子爵府

WinkyLee 發表於 18-11-13 15:25
應該唔係平昌係第二個好似係 華川,只係到1月尾,好似每年都係。

我本來都想去華川因為近好多,我住洪川 ...

你邊日去平昌?

男爵府

睛靈勳章

yp26 發表於 18-11-17 07:07
你邊日去平昌?

我幾日前問過韓國觀光社 二月初清平都有, 咁下面回覆我.

留意清平雪花鱒魚節實際節慶的日子未出呢,有機會有出入的。不過清平雪花鱒魚節是最近明洞的。
交通方法簡單的,只需從明洞坐地鐵到清涼里站,再轉火車到清平就可以

所以我打算去清平唔去平昌, 我諗住2月7號或者8號 先至去.

子爵府

MissMaMa 發表於 18-11-16 18:54
我唔覺得特別好食,不過口味因人而異

Thx, 咁係首爾食啦

珍珠宮

happykk 發表於 18-11-15 21:54
坐的士去冰魚埸大約幾?
我check 返紀錄,alpensia 去鱒魚節33000won

珍珠宮

happykk 發表於 18-11-17 20:24
Thx, 咁係首爾食啦
其實一場去到,試下啦,反正順路(由鱒魚節場地返Alpensia 會經過)

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-15 21:27
知唔知2大3小普通的士載唔載?
不好意思,miss左你的問題。如果3小係細細個的小朋友,應該得。如果唔得,你可以叫alpensia 幫你訂9人車的。我試過同另一JM一齊由Alpensia 去鱒魚節,之後由鱒魚節去韓牛村,再由韓牛村返Alpensia 。包三程車,收$110,000 won,兩家人平分,每家人$55000。

子爵府

MissMaMa 發表於 18-11-17 22:55
其實一場去到,試下啦,反正順路(由鱒魚節場地返Alpensia 會經過)

順路又唔同講法
似馬場洞買完去餐廳燒?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-11-17 23:01
不好意思,miss左你的問題。如果3小係細細個的小朋友,應該得。如果唔得,你可以叫alpensia 幫你訂9人車的 ...

價錢抵過call 3次喎。同一架車載你地3程? call的時候已講明定即興問司機? 係的士定van仔?

我係4大5小,唔知肯唔肯載,如果alpensia call到, 應該龍平都call到,我訂左龍平,cancel左 alpensia

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

不好意思,miss左你的問題。如果3小係細細個的小朋友,應該得。如果唔得,你可以叫alpensia 幫你訂9人車的 ...

其實你3程咁行係最順路,可惜我要分開2日

子爵府

1213 發表於 18-11-16 10:39
冇得租, 要買 ... 印象中唔係好貴 ... 但張野好流下, 麻麻地好坐 :p

個窿鑽咗幾耐?

珍珠宮

happykk 發表於 18-11-17 23:18
順路又唔同講法
似馬場洞買完去餐廳燒?

係呀,好順路,所以去完鱒魚節之後去食韓牛就最好。比你參考下,的士費用:鱒魚節去韓牛村23000won,韓牛村去Alpensia 11000won。

我冇去過馬場洞,喺大關嶺韓牛村,我係先買牛肉,然後去隔離餐廳開爐燒。

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-17 23:23
其實你3程咁行係最順路,可惜我要分開2日
唔可以放同一日?

子爵府

MissMaMa 發表於 18-11-17 23:38
係呀,好順路,所以去完鱒魚節之後去食韓牛就最去。比你參考下,的士費用:鱒魚節去韓牛村23000won,韓牛 ...

好詳細

有冇中/英/有相menu?
我哋完全唔識韓文!

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-17 23:21
價錢抵過call 3次喎。同一架車載你地3程? call的時候已講明定即興問司機? 係的士定van仔?

我係4大5小,唔 ...
我訂的不是的士,是包車,9人車係8個乘客。我call 車時原只打算坐單程,係司機主動問我地需唔需要回程坐車,當然好啦

珍珠宮

happykk 發表於 18-11-17 23:44
好詳細

有冇中/英/有相menu?

Menu:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

完全唔記得用佐幾錢,我明年都係9人車,剛好

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

happykk 發表於 18-11-17 23:18
順路又唔同講法
似馬場洞買完去餐廳燒?

唔同,馬場洞似街市,一檔檔肉檔,你揀啱邊檔就幫襯,佢會帶你去樓上既餐廳開爐燒,樓上餐廳我去過2間,一間係炭燒,一間係鐵板燒,你可以自己揀去邊間餐廳燒,因係另收費,肉檔只係帶你去。

韓牛城似超市買肉,得一間,買完行去隔離餐廳燒。

首頁
45678...9

尾頁

跳至