親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-18 00:00
完全唔記得用佐幾錢,我明年都係9人車,剛好

我每次都計返條數,雖然少少麻煩,但知d錢用左喺邊

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MissMaMa 發表於 18-11-18 00:05
我每次都計返條數,雖然少少麻煩,但知d錢用左喺邊

我冇咁有條理同整齊,去前酒店機票果d開支就有簡單mark,去到洗完乜都唔記得lu,問你最好,你記錄清晰。

MissMaMa    發表於 18-11-18 14:27

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-18 00:09

我冇咁有條理同整齊,去前酒店機票果d開支就有簡 ...

我估大部份人都唔會咁記,所以我d朋友成日話我唔正常

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-18 00:09

我冇咁有條理同整齊,去前酒店機票果d開支就有簡 ...

題外話,我睇返當時匯率,信用卡簽賬都兌151呀!

水晶宮

MissMaMa 發表於 18-11-18 00:16
題外話,我睇返當時匯率,信用卡簽賬都兌151呀!

我舊年聖誕去兌137咋,今年兌佐d 143。

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-18 00:05
唔同,馬場洞似街市,一檔檔肉檔,你揀啱邊檔就幫襯,佢會帶你去樓上既餐廳開爐燒,樓上餐廳我去過2間,一 ...

明白,唔該哂

水晶宮

MissMaMa 發表於 18-11-18 00:14
我估大部份人都唔會咁記,所以我d朋友成日話我唔正常

唔係呀,好好呀,一有d咩問題,你實搵得返解答到,我

MissMaMa    發表於 18-11-18 14:28

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-11-17 23:41
唔可以放同一日?

我第一日由明洞去龍平,滑雪教練話5-6pm車我地去試鞋同拎滑雪用具,第二朝一早學滑雪,第三日下午6點坐車離開,砌唔到同一日完成

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-11-17 23:44
我訂的不是的士,是包車,9人車係8個乘客。我call 車時原只打算坐單程,係司機主動問我地需唔需要回程坐車 ...

thanks, 我到時都問下酒店同司機先

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-11-18 08:10
我第一日由明洞去龍平,滑雪教練話5-6pm車我地去試鞋同拎滑雪用具,第二朝一早學滑雪,第三日下午6點坐車 ...

應該頭尾2日都可以去,韓牛城可以改食lunch,下午鱒魚節,而鱒魚節係收5pm。

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-11-18 08:11
thanks, 我到時都問下酒店同司機先

我都係到時問,又係9人,睇佢有冇10人車先。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-18 08:31
應該頭尾2日都可以去,韓牛城可以改食lunch,下午鱒魚節,而鱒魚節係收5pm。
...

day 2學滑雪唔走去第二度喇!day 3唔通食完lunch再去鱒魚節?

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-18 08:33
我都係到時問,又係9人,睇佢有冇10人車先。

我地有2個小朋友細粒d, 唔知司機肯唔肯載,已dl 定的士app

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-11-18 08:36
day 2學滑雪唔走去第二度喇!day 3唔通食完lunch再去鱒魚節?

day1好晏到?day 3可以啦,一早去鱒魚節,中午lunch韓牛城又得。

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-11-18 08:37
我地有2個小朋友細粒d, 唔知司機肯唔肯載,已dl 定的士app

我都係一個細小朋友。可唔可比的士app我,dl定都好。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-18 08:43
day1好晏到?day 3可以啦,一早去鱒魚節,中午lunch韓牛城又得。

day 1 12點到掛,day 3 咁行就會趕d, day 1&2 夜晚反而得閒d

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-11-18 09:13
day 1 12點到掛,day 3 咁行就會趕d, day 1&2 夜晚反而得閒d

day 1 夠時間,或者問吓教練韓牛城接你哋去租用具,咪唔洗走多轉。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-18 09:19
day 1 夠時間,或者問吓教練韓牛城接你哋去租用具,咪唔洗走多轉。

都可以問下教練可否day 1食完晚飯先拎鞋

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-18 09:42
都可以問下教練可否day 1食完晚飯先拎鞋

你day2學滑雪,拎鞋唔係你學滑雪當天拎?不如問下教練可唔可以早半小時去租用具

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-18 09:13

你day 1 坐龍平 shuttle ,定包車?我2次都係day 1去鱒魚節,跟住夜晚食韓牛

首頁

尾頁

跳至