轉左工之後完全無鬥志返工

MaryB
|
今年辭咗工之後,就轉了二份工。未過試用期之前我覺得唔啱自己做,自己辭工。

最近呢份又係有咁的心態。個人覺得好灰,好唔想再打工。突然覺得自己的人生到咗呢階段,係咪應該要轉變一下自己的工作模式。再唔想自己的時間比lock住。加上自己又成日想跟返仔女的功課,陪佢地多d,每日放工回家就好像打仗咁。想自己可以半職照顧佢地。

現在巿道要找兼職的文職工也不多。個人好灰,好負能量。完全吾想返工的感覺。完全是人在心在。

希望自己可以克服到呢個階段
Yee0113
|
加油,今年4月遞信,轉左2份工
頭一份都好,不過應承左朋友去佢度就走左
點知去左朋友公司度覺得唔夾又走
呢家呢度,人工okay,但無乜野做
日日大部分時間,返工等收工,都無乜動力,不過睇jobs db都無乜工岩我,唯有返住先
wcpcelia    發表於 18-11-14 17:33
MaryB
|
Yee0113 發表於 18-11-13 12:45
加油,今年4月遞信,轉左2份工
頭一份都好,不過應承左朋友去佢度就走左
點知去左朋友公司度覺得唔夾又走

多謝。希望快d有轉機。
wcpcelia    發表於 18-11-14 17:34
Yee0113
|
MaryB 發表於 18-11-13 13:12
多謝。希望快d有轉機。

我決定hea,忙完公事hea做私事
Bobo2347
|
MaryB 發表於 18-11-13 10:47
今年辭咗工之後,就轉了二份工。未過試用期之前我覺得唔啱自己做,自己辭工。

最近呢份又係有咁的心態。個 ...

我都完全有呢種感覺,根本無鬥心係職場,日日面對咁多繁瑣工作真係好攰,心情帶咗返屋企仲會影響屋企啲小朋友
bbshop_bb
|
我都係。
D問題好似成日loop咁