自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

taiwoon 發表於 18-11-13 23:47
如唔白唔好金或啡
個人覺得會令人睇落好黃

其實有黑眼圈(深色既眼圈)都唔好染呢d色,真係殘到

子爵府

我近年染mint beige , 我鍾意啞色d

已刪除用户

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

CYT1207 發表於 18-11-13 15:15
你染dark blue,幾耐染一次?

我又系好多白髮,染啡色一個月已經見到白髮

一耐左好殘舊咁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ming1020 發表於 18-11-13 23:43

講真,我係超短髮,一個月剪一次,隔個月就染一次,我覺 ...

白髪出得咁密,內裡原因

侯爵府

1928mickey 發表於 18-11-14 08:36
白髪出得咁密,內裡原因

我d頭髮生頭好快 ,同埋短髮我一向都要求好整齊,唔鍾意頭髮貼耳仔同頸,所以要一個月剪一次,白髮就係我屋企遺傳,天生係有白髮

寶石宮

ming1020 發表於 18-11-14 08:59
我d頭髮生頭好快 ,同埋短髮我一向都要求好整齊,唔鍾意頭髮貼耳仔同頸,所以要一個月剪一次,白 ...

而家係講白髪,遺傳無方法,染咁密會出
其實好多人認為短髪唔使keep ,唔使打理,髪腳叉哂出來(不是開叉)好
你反應太過敏

大宅

回覆樓主:

唔好染果啲拼色灰呀綠呀紫呀,好多肥師奶咁染

男爵府

ming1020 發表於 18-11-13 23:49
其實有黑眼圈(深色既眼圈)都唔好染呢d色,真係殘到
最近睇娛樂版寇鴻萍染了又啡又金,個樣殘左好多,簡直感覺扮老飛

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

無話可說 發表於 18-11-13 16:58
唔白架,所以啡會殘

啊麻綠!有啲不用漂。
不過要用埋去黄洗頭水,如果唔係會好快fade out

子爵府

pui-e 發表於 18-11-14 09:45
最近睇娛樂版寇鴻萍染了又啡又金,個樣殘左好多,簡直感覺扮老飛
年紀一過廿五之後再染呢d都覺得品味好cheap ,好俗

我喜歡買日本雜誌(中年版)研究佢地既髪色及型態,d 色真係幾耐看。

子爵府

有冇人用過日本「annadonna every」?d 色系列好靚,但唔見坊間有?

大宅

ming1020 發表於 18-11-13 23:47
其實唔係藍,只係黑帶藍,效果冇純黑咁硬,陽光下就見到深藍……染完呢隻色個人顯得白左 我染啡 ...

想像唔到,可否post 相睇吓? 謝謝!

大宅

artroboy 發表於 18-11-14 10:12
年紀一過廿五之後再染呢d都覺得品味好cheap ,好俗

中年版有邊本好介紹?

子爵府

fionyamyam 發表於 18-11-14 10:39
中年版有邊本好介紹?

https://www.books.com.tw/products/J030076815

https://www.magazine-data.com/women-menu/lifestylematome.html
https://www.amazon.co.jp/大人のおしゃれ手帖特別編集-素敵なあの人の大人服-e-MOOK/dp/4800278155/ref=pd_aw_sim_14_2?_encoding=UTF8&pd_rd_i=4800278155&pd_rd_r=f30baca3-e7b7-11e8-a4cf-fdb4a1f98b5d&pd_rd_w=TEmex&pd_rd_wg=NWuHn&pf_rd_i=mobile-dp-sims&pf_rd_m=AN1VRQENFRJN5&pf_rd_p=9c4ab46e-86bf-4d07-a64f-f5783e6ae54d&pf_rd_r=1DDFB1D23YEV3SQVT857&pf_rd_s=mobile-dp-sims&pf_rd_t=40701&psc=1&refRID=1DDFB1D23YEV3SQVT857

呢類,除咗要返工,平時我比較喜歡參考日系隨性穿搭及髮型。其實sogo 雜誌部都有。

大宅

回覆樓主:

淺/灰啡色,太深色顯老同深膚色

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

人靚就黑色最靚

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

無話可說 發表於 18-11-13 11:26
早排染左灰紫,好快甩,同個人睇落無精神,染咩色會好d?

我自己呢...... 紫底+紅highlight

象牙宮

jollyma 發表於 18-11-14 10:53
人靚就黑色最靚

學生妹咩 ,何況唔覺靚

象牙宮

taiwoon 發表於 18-11-13 23:47
如唔白唔好金或啡
個人覺得會令人睇落好黃

係,之前染橙啡,比同年紀既人好似老左d,所以轉色

首頁

尾頁