懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Hi 咁多位, 我預產期係5月20日, 你地呢?
今日剛好係第14週, 但我個背脊已經好痛, 唔知係心理作用定係點, 訓係度就會痛, 但係呢啲情況唔係應該到後期先會出現既咩??

依加習慣左每朝早都會摸下個肚, 感覺到個肚開始硬同大, 種感覺好神奇

我住元朗區, 你地有睇開既婦科醫生可以推薦下??

問一問, 大家有興趣開返個wts group 嗎? 如果有興趣可以 pm 我

複式洋房

tiffanycheng001 發表於 18-11-13 12:14
今日剛好係第14週, 但我個背脊已經好痛, 唔知係心理作用定係點, ...

我睇元朗的譚穎琪,個人幾nice,有問必答。

洋房

tiffanycheng001 發表於 18-11-13 12:14
今日剛好係第14週, 但我個背脊已經好痛, 唔知係心理作用定係點, ...

我5月14呀
最近我都有腰痛煩惱!舉步行路都很艱難T.T
懷第一胎時沒有太大問題的⋯無想到第二胎就會咁⋯所有事情都比第一胎辛苦~但出世後就會認為所有事情都是值得的!

你要加油呀!

洋房

回覆 choco1020 的帖子

我上網睇下先, 收費如何? 謝謝你, 我住元朗, 所以想揾返同區, 依加睇個個係旺角, 有D遠, 上次塔地鐵, 焗一焗, 即刻嘔

洋房

回覆 happymmfamily 的帖子

你反而係第二胎先咁樣? 我依加係第一胎, 痛到晚上起身去廁所都唔敢, 要老公推我先得。

大宅

回覆 tiffanycheng001 的帖子

我預產期5月10哩排右邊腰都有啲痛,坐低訓低起身嗰陣特別痛,唔知點解咁
個肚時大時細又好擔心
你地訓低嗰陣個肚會唔會細啲架?

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

我都係5月20,不過聽日先係14週喎
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

複式洋房

我都系啊。。

複式洋房

happymmfamily 發表於 18-11-16 01:36

我5月14呀

我都係甘,第一胎好舒服,依家第二,腰痛、行路多都好辛苦,晚上尿頻密

洋房

Mrswong_JM 發表於 18-11-18 11:20
回覆 tiffanycheng001 的帖子

我預產期5月10哩排右邊腰都有啲痛,坐低訓低起身嗰陣特別痛,唔知點解咁

完全明白啊, 我都係 條腰真係好痛 仲以為係後期先會咁

我訓低個陣feel到 子宮個位 好硬

黎緊 21號就係政府第一次產檢 又可以睇下個B

洋房

newspaperhang 發表於 18-11-18 11:54
我都係5月20,不過聽日先係14週喎

我8月13日係第1週, 今日係 14w6d, 應該咁計?

洋房

fengslee 發表於 18-11-18 22:44
我都系啊。。

真係好難頂

洋房

fengslee 發表於 18-11-18 22:45
我都係甘,第一胎好舒服,依家第二,腰痛、行路多都好辛苦,晚上尿頻密
...

我係第一胎, 腰痛問題係晚上先會 尿頻又未有住喎 你是否見肚了?

珍珠宮

tiffanycheng001 發表於 18-11-18 23:08
我8月13日係第1週, 今日係 14w6d, 應該咁計?

8月13應該係第0週滿左7日先第一週呀
我同你係同一日架19/11 就14週喇
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

洋房

newspaperhang 發表於 18-11-19 00:01
8月13應該係第0週滿左7日先第一週呀
我同你係同一日架19/11 就14週喇
...

但係醫生問我 最後經期既第一日係幾時 我係13/8 佢話咁樣係計第一週喎

大宅

今日剛好係第14週, 但我個背脊已經好痛, 唔知係心理作用定係點, 訓 ...

我都係 520,第二胎,可能年紀大左,無第一胎陀得咁舒服,瞓落床第一下條腰會有痛,啲人話身體有懷孕記憶:( 所以唔舒服感覺強烈左

洋房

cakecake0313 發表於 18-11-19 00:15
我都係 520,第二胎,可能年紀大左,無第一胎陀得咁舒服,瞓落床第一下條腰會有痛,啲人話身體有懷孕記憶: ...

我有流過產 唔知關唔關事 上網睇過話係因為個盤骨變寬左

珍珠宮

tiffanycheng001 發表於 18-11-19 00:05
但係醫生問我 最後經期既第一日係幾時 我係13/8 佢話咁樣係計第一週喎
...

咁有趣之後你仲有無再睇果個醫生呀
我之前一胎都係咁計架,同埋用埋懷孕apps佢會計住之前我嘔得太勁入醫院講多一日咋,即刻俾醫護話我講錯

珍珠宮

cakecake0313 發表於 18-11-19 00:15
我都係 520,第二胎,可能年紀大左,無第一胎陀得咁舒服,瞓落床第一下條腰會有痛,啲人話身體有懷孕記憶: ...

我都係520 第二胎呀

別墅

choco1020 發表於 18-11-16 00:42
我睇元朗的譚穎琪,個人幾nice,有問必答。

媽媽你好 我想知哩個醫生需要打電話book定親身過去?同埋大概價錢 醫生好唔好?

首頁

尾頁

跳至