99擺左d符係我地床下底,有冇JM知係乜

lovelyjimjim
|
有冇JM知依d符代表乜?唔知做乜99要擺係我同老公床下底。。。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
crystal媽咪
|
lovelyjimjim 發表於 18-11-13 13:39
有冇JM知依d符代表乜?唔知做乜99要擺係我同老公床下底。。。

呢啲真係符?! 你同奶奶住?點解佢可以入到去你間房擺嘢
|
crystal媽咪 發表於 18-11-13 14:04
呢啲真係符?! 你同奶奶住?點解佢可以入到去你間房擺嘢

唉我地自己住架,但99有時會上黎坐,咁岩我同c6執床下底,驚見大概6 /7條依d符,我c6 覺得係99偷偷地擺,一問之下真係,佢聲稱辟邪喎。。。。但我又唔迷信唔識依d
crystal媽咪
|
lovelyjimjim 發表於 18-11-13 14:09
唉我地自己住架,但99有時會上黎坐,咁岩我同c6執床下底,驚見大概6 /7條依d符,我c6 覺得係99偷偷地擺, ...

真係未見過呢啲,如果你post去自由廣場可能多啲人答到你,但有機會變hit post. 照計佢冇理由害你哋兩公婆,你老公知道未呀?
|
crystal媽咪 發表於 18-11-13 14:16
真係未見過呢啲,如果你post去自由廣場可能多啲人答到你,但有機會變hit post. 照計佢冇理由害你哋兩公婆 ...

佢知呀係佢走去問99,但佢唔知我上黎依度開post
crystal媽咪
|
lovelyjimjim 發表於 18-11-13 14:18
佢知呀係佢走去問99,但佢唔知我上黎依度開post

咁睇下有冇其他人知係乜嘢,或去啲香燭舖、廟宇問吓
|
crystal媽咪 發表於 18-11-13 14:20
咁睇下有冇其他人知係乜嘢,或去啲香燭舖、廟宇問吓

係啦睇下一陣有冇多d reply. thanks!
crystal媽咪    發表於 18-11-13 14:24
kaman0617
|
lovelyjimjim 發表於 18-11-13 13:39

如果係出於好意就唔洗咁鬼鼠背住你地擺,係我發現就唔會出聲問99,直接燒左D符。
最怕係有D 99心地唔好擺咒阻符影響自己
|
kaman0617 發表於 18-11-14 12:19
如果係出於好意就唔洗咁鬼鼠背住你地擺,係我發現就唔會出聲問99,直接燒左D符。
最怕係有D 99心地唔好擺 ...

咁你都有道理,佢好迷信成日拜依樣拜果樣,真係好麻煩
小肥楊
|
你唔講, 我仲以為係"反斗樂園"玩遊戲羸佐啲"飛"
crystal媽咪
|
小肥楊 發表於 18-11-14 14:50

其實真係好似嗰啲飛 我search過都唔知係乜.會唔會係一個套,入面先係符呢
冬瓜籽
|
樓主有小朋友未?會唔會係求子符?
感覺不太好
angel.W
|
lovelyjimjim 發表於 18-11-14 12:28
咁你都有道理,佢好迷信成日拜依樣拜果樣,真係好麻煩

無錯呀,如果係出於好意點解唔講聲先,要咁樣靜靜雞放。
如果係好野,啲99唔係好興:「哎呀!我好辛苦求架! 依個可以保佑你地乜乜乜架!」
|

我笑左。。。真係幾似
|
crystal媽咪 發表於 18-11-14 16:16
其實真係好似嗰啲飛 我search過都唔知係乜.會唔會係一個套,入面先係符呢
...

冇套架喇,就咁一張紙
crystal媽咪    發表於 18-11-14 21:51
|
冬瓜籽 發表於 18-11-14 21:20
樓主有小朋友未?會唔會係求子符?
感覺不太好

未有小朋友,我自己有諗過係求有bb既符,但佢聲稱辟,我就覺得半信半疑咁囉
|
angel.W 發表於 18-11-14 21:24
無錯呀,如果係出於好意點解唔講聲先,要咁樣靜靜雞放。
如果係好野,啲99唔係好興:「哎呀!我好辛苦求 ...

正確無誤。。。所以我唔係,好信佢話係辟邪
hamsterma
|

未見過呢d符,咁點解佢可以放到你床,同埋佢放唔會同你講返
Stella.k
|

我舊同事係福建人,都比過呢d符我,話如果我女(bb)半夜扭計哭鬧,拎一張符(黃綠色)掃佢幾下,講乖乖唔好喊,整完掉左佢,就會乖乖唔喊,應該就真係保平安個d嘅
JFL
|