義不容情 - 鄭君綿

kittylock
|
好多義不容情舖都有講藍潔英好好戲,呢點當然毋庸置疑!

但我睇了頭兩集,發覺鄭君綿飾演藍潔英的老辯護律師朱小山也非常好戲,演技絲絲絲入扣,對白咬字清晰,他相信梅芬芳沒有殺人而想盡辦法找疑點証據幫她脫罪,帶動觀眾情緒高低起落,好耐冇試過睇電視都有呢種"揪心"的感覺了!

cattz288
|
kittylock 發表於 18-11-13 14:03

但我睇了頭兩集,發覺鄭君綿飾演藍潔英的老辯護律 ...

通常被人屈既劇情都會令人好肉緊
tsung
|
老戲骨
vencyk
|
人地粤語黑白片明星,做咗一世戲
Cara2006
|
年紀大,但咬字仍十分清楚。
kittylock
|
Cara2006 發表於 18-11-13 14:49
年紀大,但咬字仍十分清楚。
好過好多後生演員

redhot
|
vencyk 發表於 18-11-13 14:47
人地粤語黑白片明星,做咗一世戲

唔知佢而家仲喺唔喺度呢?
|
redhot 發表於 18-11-13 14:56

唔使問啦,咁多年了佢昨晚係咁追住mr brown, 好驚佢暴斃
jasmineoj
|
95年走咗喇
叮妹
|

好似響深圳病死,老倒果隻
是是但但
|
我成日覺得佢好似新馬師曾。
boboblublu
|

agree
Poyau
|
好戲
yoyo-818
|
叮妹 發表於 18-11-13 15:20
好似響深圳病死,老倒果隻

佢係我同學爸爸,佢唔鍾意人叫佢世伯,一定要叫uncle,佢有好多女朋友,搞到我同學媽咪帶埋我同學走左..
臨老非常潦倒,成日係元朗炳門開的金舖打躉痴飯食,最後果兩年仲離譜,左返大陸鄉下找個18歲女仔,謊稱會有遺產留給她,呃人伴隨終老..

HoshiSora
|

揪心揪肺。
天使魔鬼
|
yoyo-818 發表於 18-11-13 16:07
佢係我同學爸爸,佢唔鍾意人叫佢世伯,一定要叫uncle,佢有好多女朋友,搞到我同學媽咪帶埋我同學走左..
臨老 ...

幕前玩家
|
臨老 ...

可憐又可悲
浩霆豬豬
|
佢講幾句英文,咬字發音仲清楚過個女秘書同男助手
浩霆豬豬
|
臨老 ...

元朗邊間金舖係炳門開㗎?
叮妹
|
臨老 ...

佢好像有四個老婆,我細過有次在元朗見到佢我媽叫佢佢好nice打招呼