聖誕去台北,求忠孝敦化/十分/西門町, 新店站推介餐廳?

bestwish
|

12月聖誕去台北, 一行17人

忠孝敦化站附近有咩餐廳推介 (Dinner) ?
有一日包車去十分, 平溪, 青桐, 侯碉, 午餐可以邊到食? 有冇餐廳推介?

想訂上引煮海, 不過好似好貴。又唔想企係到食, 土狗樂市有冇JM去過? 同上引有咩分別?
上引如果中午係咪都係要等好耐位? 如果想食長腳蟹應該等邊間?
西門町有冇餐廳推介 (Dinner)?
新店站有冇餐廳推介? 食完個lunch先入鳥來。
Thanks.

|
bestwish 發表於 18-11-13 14:51

包車:在侯桐食貓耳朵麵(餐廳仔、手工麵店,吾多人食,近車站、食完上火車)(十分太多人,乜店都有長長人龍,17人可以排2小時都未食完)
|

近店吾覺有大餐廳,在上一站食啦。(烏來餐廳都幾貴)
|

西門町-食壽司
bestwish
|
12312 發表於 18-11-13 16:10
西門町-食壽司

第二日去上引食日本野, 所以唔想係西門町食壽司

bestwish
|
12312 發表於 18-11-13 16:07
近店吾覺有大餐廳,在上一站食啦。(烏來餐廳都幾貴)

所以係新店食左lunch先入鳥來

bestwish
|
12312 發表於 18-11-13 16:06
包車:在侯桐食貓耳朵麵(餐廳仔、手工麵店,吾多人食,近車站、食完上火車)(十分太多人,乜店都有長長 ...

但侯桐應該係排係行程後面, 過哂lunch時間 la

|
bestwish 發表於 18-11-13 17:38
所以係新店食左lunch先入鳥來

在新店前一程食
|
bestwish 發表於 18-11-13 17:40
但侯桐應該係排係行程後面, 過哂lunch時間 la

在邊到食都可以,就是不要在十分食。
|
bestwish 發表於 18-11-13 17:37
第二日去上引食日本野, 所以唔想係西門町食壽司

食燒肉;你咁大棚人,訂位要比訂金喎
fumi
|
台北車站陶阪屋
每次都去食