牙骹位痛,有冇醫生推介

rachie
|
Mark大個口時有卡一聲,有冇醫生推介
leecnine
|
回覆 rachie 的帖子

唉, 我都有呢個問題, 好耐啦, 成一年, 每次張開口食野, 就會咔一聲, 好似甩較咁, 總之開合把口就會.
msmchan
|

可能有睡眠窒息証
msmchan
|
rachie 發表於 18-11-13 15:31
有朋友都有同一問題, 最後找出了原因, 是他有睡眠窒息証, 現在牙骹問題已消失
oleiscute
|
請問應該睇邊種專科醫生?我媽媽都有,好擔心
sandymama101
|
旺角有間牙醫center有好多醫生架,可以執檢查一下
heather1106
|

我都係呀
新人物
|
應該睇耳鼻喉科。
ktdanielli
|

要睇口腔額外科牙醫,以啲係牙醫專科。
Teletrend
|
ktdanielli 發表於 18-11-14 09:38
要睇口腔額外科牙醫,以啲係牙醫專科。

旺中姓趙,搶錢亂開價,姑娘又無品
TV8
|

果子鹽檸檬,
rachie
|
msmchan 發表於 18-11-13 15:59
有朋友都有同一問題, 最後找出了原因, 是他有睡眠窒息証, 現在牙骹問題已消失
...

睡眠窒息証有冇其他證狀?
rachie
|
leecnine 發表於 18-11-13 15:52

唉, 我都有呢個問題, 好耐啦, 成一年, 每次張開口食野, 就會咔一聲, 好似甩較咁, 總之 ...

我以前冇,係最近呢個月開始痛? 我打電話問咗牙醫佢話要去口腔頜面專科
leecnine
|

我無痛, 但係就卡卡聲, 我已經成年了,你都係一個月,建議你快D去睇,容易醫D,睇完,記得上黎報告下呀。
msmchan
|
rachie 發表於 18-11-15 22:46
睡眠窒息証有冇其他證狀?
早上會喉嚨乾, 成日都好倦
rachie
|
leecnine 發表於 18-11-16 11:06

我無痛, 但係就卡卡聲, 我已經成年了,你都係一個月,建議你快D去睇,容易醫D,睇完 ...

我而家就係想搵呢科既醫生