買餸車仔,邊款好用?

my_bride
|

身經百戰陪伴我走過無數次街市嘅買餸車仔終於要退休了, 大家用緊邊款買餸車仔好用?請推介一下!

圖中這種每邊三個轆嘅又好唔好用呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
oceandeepsea
|
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21966316

問過,無用過
333s    發表於 18-11-13 18:03
my_bride
|
up
seaheart88
|
oceandeepsea 發表於 18-11-13 16:53
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21966316

問過,無用過

呢款我朋友已經淘過OK啊。。。
andyman
|

del
my_bride
|
up
my_bride
|
up
cathy-tse
|
我都想知

最好淘寶買
caryfox
|
六個轆 和 兩個轆⋯⋯分別不大,
能爬樓梯只是外表設計上想法,絶對是錯覺,
當用過之後就知道是呃人。
Janetboyyan
|
我用紅a,唔用時收埋好薄身,成架係膠,用完成架攞去洗都好方便

caryfox
|
my_bride 發表於 18-11-13 16:38

身經百戰陪伴我走過無數次街市嘅買餸車仔終於要退休了, 大 ...

我上年係維園工展會,買了幾罐花生油,即時提貨自取,送一部手拉買餸車比我,拉幾罐油返家。

唔知你會不會覺得是慳錢方法? 合不合適你的需求⋯⋯?

當然⋯⋯我係不知道今年是不是再有類似的優惠。

我只是個人覺得比多個意見參考
caryfox
|
Janetboyyan 發表於 18-11-15 00:19
我用紅a,唔用時收埋好薄身,成架係膠,用完成架攞去洗都好方便
我媽媽都有一部,用了十幾年,非常耐用。
hellomiki
|
Janetboyyan 發表於 18-11-15 00:19

where to buy ?
my_bride
|
caryfox 發表於 18-11-15 00:25
我上年係維園工展會,買了幾罐花生油,即時提貨自取,送一部手拉買餸車比我,拉幾罐油返家。

謝謝你的意見!
有車仔送當然 Good good la, 不過因為我成日買大量餸菜, 我怕隻手會勞損, 所以想 看看有沒有 比較好一些的
pui-e
|
用過三輪唔好用(唔覺方便上樓梯),好黏地仲要用好多力來拉(由其轉彎),用大膠轆就最好
pui-e
|
淘這個仲好,內銀膜有保溫效果,日本 Tokyu Hand 都係一模一樣貨

思澄爸爸
|
my_bride 發表於 18-11-13 16:38

身經百戰陪伴我走過無數次街市嘅買餸車仔終於要退休了, 大 ...

姐姐用緊三個轆呢款冇問題。不過個轆嘅質地跟相中不同。我那個不是平滑轆,是有齒狀的,覺得好似會好行同襟d。雜貨店都有轆配,
|

請問喺邊買?
my_bride
|
pui-e 發表於 18-11-15 01:50
淘這個仲好,內銀膜有保溫效果,日本 Tokyu Hand 都係一模一樣貨

好好用?
Janetboyyan
|
hellomiki 發表於 18-11-15 00:32
where to buy ?

我喺街市嘅家品舖買,不過間舖已經執咗。