自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇中呢兩款飯煲, 有無人用緊, 好用嗎? 我想買重身果款, 應該下面果隻好D? THX.

RC-18NMFIH
4毫米厚釜電飯煲(1.8公升)

RC-18NAFIH
4毫米銅釜電飯煲(1.8公升)

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

用過上款幾好用。比我整焨咗再買返個細嘅
身體健康,生活愉快

大宅

回覆樓主:

用緊圖1果款,無咩特別

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

價錢相差幾多

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

DFSON 發表於 18-11-13 16:40
睇中呢兩款飯煲, 有無人用緊, 好用嗎? 我想買重身果款, 應該下面果隻好D? THX.

用緊圖1,性價比高。

wcpcelia    發表於 18-11-14 16:11
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

oceandeepsea 發表於 18-11-13 16:56
價錢相差幾多

200蚊左右, 我想買好厚重身果D, 之前D飯煲好快甩COATING, search過比較多人讚呢個牌子既電飯煲. 你有無推介? THX.

男爵府

wawaliluk 發表於 18-11-13 16:59
用緊圖1,性價比高。

請問1係咪厚同重身內膽?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

DFSON 發表於 18-11-13 17:08
請問1係咪厚同重身內膽?

係吖,好厚及重身,你可以去電器舖睇件實物。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

DFSON 發表於 18-11-13 16:40

用緊圖1,好用
有你 我可以坐擁天下,沒你 我的世界依然偉大!

珍珠宮

用緊上面果個,very good

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我用緊圖二,RC-10NAF, 幾好用!

子爵府

回覆樓主:

用緊東芝, 好用 ,直接洗米都唔會花, 煮出來同普通飯飯係有分別, 之前我都想買你依隻厚, 最後選了薄的, 平一點1200

公爵府

用紧圖一,用左十年仲未壞,係㷛飯耐d。之前用Rasonic, 2年就壞。

伯爵府

回覆樓主:

用緊第一款,煮飯時間係耐咗啲但煮出來好好味。用咗幾年個煲膽仲好似新嘅一樣。記得洗米唔好單手摩擦啲米同煲膽,唔係咩煲膽都花。

男爵府

bbasco 發表於 18-11-13 17:36
用緊東芝, 好用 ,直接洗米都唔會花, 煮出來同普通飯飯係有分別, 之前我都想買你依隻厚, 最後選了薄的 ...

即圖一?咁貴?我係price.com見行貨最平$6xx, 你係大型電器鋪買?

男爵府

Tobbyy 發表於 18-11-13 18:10
用紧圖一,用左十年仲未壞,係㷛飯耐d。之前用Rasonic, 2年就壞。

我依家用緊Rasonic,幾個月就花,已經無係煲內洗米。

wcpcelia    發表於 18-11-14 16:11

男爵府

ayi1 發表於 18-11-13 18:18
用緊第一款,煮飯時間係耐咗啲但煮出來好好味。用咗幾年個煲膽仲好似新嘅一樣。記得洗米唔好單手摩擦啲米同 ...

請問大約幾耐?有冇用fast cook?

男爵府

wawaliluk 發表於 18-11-13 17:11
係吖,好厚及重身,你可以去電器舖睇件實物。

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

用緊圖一超過5年真係平靚正, 換過一次內胆
新出嘅內胆好厚, 好過舊款好多, 值得買

伯爵府

DFSON 發表於 18-11-13 19:10
請問大約幾耐?有冇用fast cook?

約摸要煮40-45分鐘架,佢包括埋焗飯時間約13分鐘,我嗰部係大飯煲可煮6-10個人飯,有得煮粥等功能,好似無快煮制。可能係厚釜個煲膽又厚又重,超級保溫。

首頁

尾頁

跳至