番禺長隆

mmya
|
想問下如果想睇動物, 是否應該去番禺長隆, 而不是去珠海長隆? 番禺長隆會不會已經好舊?
c.vieri
|
番禺長隆個動物園大好多

舊唔舊真係唔知,都好幾年前去過,坐住火車同小朋友一齊睇動物幾好。

珠海果個個樂園好大,有小小動物睇下,夏天去玩水就正。
chingnoknok
|
睇動物更係去番禺長隆,珠海7月去過吾係好覺有動物,去番禺住埋熊貓酒店,正,月頭先去完
wcpcelia    發表於 18-11-14 17:00
mmya
|
chingnoknok 發表於 18-11-13 16:57
睇動物更係去番禺長隆,珠海7月去過吾係好覺有動物,去番禺住埋熊貓酒店,正,月頭先去完
...

想問下係咪一日入園㗎咋?咁第日有咩做?喺市區玩陣就返hk?
chingnoknok
|
mmya 發表於 18-11-13 16:59
想問下係咪一日入園㗎咋?咁第日有咩做?喺市區玩陣就返hk?

住佢地酒店買門票可以2日入園
mmya
|
chingnoknok 發表於 18-11-13 17:02
住佢地酒店買門票可以2日入園

我知新嗰個珠海長隆可以兩日入園,但見番禺嗰度有冇咁講 唔該你先
ccw1830
|
可以比多個提意樓主,深圳野生動物園都唔錯。兩者我都去過,我本人同c6都 鍾意深圳野生動物園多d,你可以上網再搵下資料
chingnoknok
|
mmya 發表於 18-11-13 17:10
我知新嗰個珠海長隆可以兩日入園,但見番禺嗰度有冇咁講 唔該你先

可以,攞左房後另外有張白色紙仔俾你,就可以2日入園
appledai
|
看你小朋友幾大,不是太大,我推薦廣州動物園,市中心,食住方便,最重要門票才20.都好大好大。我覺得不錯
kristentam
|
番禺長隆好玩過珠海。。
chingnoknok
|
mmya 發表於 18-11-13 17:10

珠海果個多次入園都得,係掃指紋,我地去珠海先入園玩到夠鍾就出園去睇馬戲,睇完馬戲又再入園睇煙花,到第2日食完早餐,又再入多次園
PonyoBB
|
上月先去過番禺長隆,一啲都唔舊,好玩呀。
mmya
|
ccw1830 發表於 18-11-13 17:10
可以比多個提意樓主,深圳野生動物園都唔錯。兩者我都去過,我本人同c6都 鍾意深圳野生動物園多d,你可以上網 ...

其實想試下深圳嗰個, 一嚟近, 二嚟好似平啲. 同埋深圳多嘢玩 多嘢食
mmya
|
PonyoBB 發表於 18-11-13 17:20
上月先去過番禺長隆,一啲都唔舊,好玩呀。

咁就好了,想趁冬天去睇動物,唔會咁臭同埋舒服啲
chingnoknok
|
mmya 發表於 18-11-13 17:21
其實想試下深圳嗰個, 一嚟近, 二嚟好似平啲. 同埋深圳多嘢玩 多嘢食

我有年聖誕去過深圳果個,有d 動物係好臭,廣州動物園都去過,20蚊門票,入面d 機動遊戲另外收費岩細d 既小朋友玩
chingnoknok
|
番禺長隆值得去,11月30前門票仲買一送一
ccw1830
|
mmya 發表於 18-11-13 17:21
可以會慮下,有JM過深圳個個嗅,但我兩年前去,又ok wor~無味...