自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

係慢黎買過某日本,之後幾個月勁掉……出去染,已經比貴價星級,成6,7百又係勁傷頭皮。無染開習慣,如果真越染越多,我就放棄了,但真係後生時點染都唔會點傷點掉

洋房

6299 發表於 18-11-13 17:09
係慢黎買過某日本,之後幾個月勁掉……出去染,已經比貴價星級,成6,7百又係勁傷頭皮。無染開習慣,如果真 ...
你個post入邊有幾個問題,等我慢慢答你,係一般超市買到嘅非專業染髮產品,一般劑量都比較強,用後副作用係會比較多。而家一般髮型屋,租金人工成本都好高,6,7百染個頭髮,可能用貨放面都只是一般的產品,所以你會覺得頭皮唔舒服,反映俾你髮型師知,睇下佢有冇第二個牌子嘅產品

珍珠宮

Imhairstylist 發表於 18-11-20 02:33
你個post入邊有幾個問題,等我慢慢答你,係一般超市買到嘅非專業染髮產品,一般劑量都比較強,用後副作用係 ...
我講左佢聽,我染2次都咁……雖然佢係星級salon(佢地話),但價錢表都無寫用咩牌,最慘跟著果半年掉好多頭髮,又頭皮極唔舒服,佢話下次同我用有機……跟著我改去另一間用日牌s字頭,都ok起碼頭皮無唔舒服但問題係唔上色,即晚返家已經見到原條白色走出黎……

大宅

我朋友叫屋企個印尼姐姐幫佢染,朋友話姐姐好似用佢地家鄉嘅染髮粉加蛋白溝開幫佢染嘅,冇味同埋好似幾潤咁

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

湊住兩個出街俾人染用幾粒鐘真係好奢侈, 所以近年我都係自己喺屋企染, 仲幫阿媽染埋。 以前用Loxxal, 宜家轉咗用Salox de Prx, 都好上色噃

珍珠宮

js_714 發表於 18-11-20 20:25
湊住兩個出街俾人染用幾粒鐘真係好奢侈, 所以近年我都係自己喺屋企染, 仲幫阿媽染埋。 以前用Loxxal, 宜家 ...

Salox de prx,你用泡泡,定係gic出嚟 ?

有冇啲係近栗子色專染白髮嫁呢?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

芒果米池 發表於 18-11-20 20:29

泡泡而上色好多,另一款吱出黎果隻好難上色。

泡泡款有幾隻色,4R、4MK色都Ok

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

芒果米池 發表於 18-11-20 20:29

泡泡一般都唔上色, 所以我通常用1+2溝埋嗰啲

大宅

c.vieri 發表於 18-11-20 20:36

佢啲色少啲選擇, 不過棕色都好似有兩三個選擇, 可以去萬0睇下, 等啱特價先買平好多

大宅

回覆樓主:

之前喺fb見到有講染髮劑嘅比較嘅, 可以試下search"日本染髮劑大比併"睇下

珍珠宮

c.vieri 發表於 18-11-20 20:36

https://www.dariya.com.hk/product/

原來有咁多款,請問你指邊一款?
因為我近年白髮多左,之前用liese泡泡,白髮專用,都好快退色

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

芒果米池 發表於 18-11-20 20:41
https://www.dariya.com.hk/product/

我E+用呢款多,試過幾款,我覺得泡泡而上色多d

珍珠宮

c.vieri 發表於 18-11-20 20:44
我E+用呢款多,試過幾款,我覺得泡泡而上色多d

謝謝,等我下次試吓先

大宅

芒果米池 發表於 18-11-20 20:41

最近用混合乳液, 佢話15分鐘可以, 不過我等咗25分鐘, 勁上色

珍珠宮

2024年龍年勳章

用印度hena 粉,不過要染好耐,白髮變成紅色,黑色不變。

http://health.next.hk/health_tips/印度法術/

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔係話泡泡傷頭髮咩?

男爵府

6299 發表於 18-11-13 17:09
係慢黎買過某日本,之後幾個月勁掉……出去染,已經比貴價星級,成6,7百又係勁傷頭皮。無染開習慣,如果真 ...

生完子間中幾條白髮,用牙刷挑黎染

已刪除用户

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

salon dx prx 上到色,但只keep到一個月

男爵府

叮妹 發表於 18-11-20 21:10

上過社區中心染髮班都用呢隻,見導師個頭好潤,但要吾記得加 ...

包住個頭走...忍唔住笑左

首頁

尾頁

跳至