想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知有冇JM係威爾斯公家症IVF架呢...??
大家一齊傾下...睇下去到邊個進度...交流下~

大宅

Mamachanchan 發表於 18-11-13 17:33
唔知有冇JM係威爾斯公家症IVF架呢...??
大家一齊傾下...睇下去到邊個進度...交流下~ ...

我呀~
岩岩開緊第三針

複式洋房

catcat_yu 發表於 18-11-13 18:15
我呀~
岩岩開緊第三針

我都打左4日係屋企,第五日照超聲波站d針起唔到反應,之後加重同轉埋藥日日返醫院打,打左3日⋯話有小小反應但未理想⋯我已是落最大製量⋯我真係估唔到我卵巢功能咁差⋯唔知再打多4日反應係點⋯如果都係唔得⋯醫院應該會放棄我

大宅

回覆 G.W 的帖子

我之前開針果陣時初初D藥都冇乜用...之後轉左藥先開始識大...

別墅

回覆樓主:

我黎緊12月頭先見第二次醫生,要check既都應該check晒,想問下你地由正式排ivf條隊到可以開針大概要等幾耐?

大宅

Cakelee 發表於 18-11-16 08:30
我黎緊12月頭先見第二次醫生,要check既都應該check晒,想問下你地由正式排ivf條隊到可以開針大概要等幾耐 ...

最近聽啲Jm,等15個月。

別墅

回覆 Mamachanchan 的帖子

我都係排緊威爾斯, 不過到要2020年先見醫生, 未知做IUI 定IVF, 想問下威爾斯係點介定比你係做IUI 定 IVF?

大宅

Yuyuyu!! 發表於 18-11-16 11:30

我都係排緊威爾斯, 不過到要2020年先見醫生, 未知做IUI 定IVF, 想問下威爾斯係 ...

我先生之前因為驗左兩次精,形態得一同二,所以就ivf

別墅

Yuyuyu!! 發表於 18-11-16 11:30

我都係排緊威爾斯, 不過到要2020年先見醫生, 未知做IUI 定IVF, 想問下威爾斯係 ...

睇你輸卵管通唔通,同c6精子做決定

別墅

回覆 Pkmant 的帖子

我輸卵管通, 但其中一邊照到有d 影 (唔夠Smooth, E生話好大機會工外孕, 建議我做IVF)

別墅

Yuyuyu!! 發表於 18-11-16 18:00
回覆 Pkmant 的帖子

我輸卵管通, 但其中一邊照到有d 影 (唔夠Smooth, E生話好大機會工外孕, 建議我做IVF) ...

如果係咁,應該會直接ivf
ivf成功率都高d

洋房

我睇過打針期間食花膠,飲牛奶,食雞蛋都有幫助卵子強大,唔知係咪真既呢?我剛剛開始第二針

大宅

Mafanyu 發表於 18-11-18 11:43
我睇過打針期間食花膠,飲牛奶,食雞蛋都有幫助卵子強大,唔知係咪真既呢?我剛剛開始第二針 ...

我就冇食花膠呀。不過有飲全脂奶同每日食蛋。雖然醫生話食乜冇關係。最緊要擇D 訓。但又試下囉。我第8 針。

大宅

Mafanyu 發表於 18-11-18 11:43
我睇過打針期間食花膠,飲牛奶,食雞蛋都有幫助卵子強大,唔知係咪真既呢?我剛剛開始第二針 ...

我都無食花膠,有食雞蛋同飲滴雞精,但不是每天。

洋房

今日開始食雞蛋同飲牛奶,但係我就唔敢飲全脂了,早訓都有幫助?

大宅

Mafanyu 發表於 18-11-18 15:37
今日開始食雞蛋同飲牛奶,但係我就唔敢飲全脂了,早訓都有幫助?

我覺得打完針個人都會攰啲,令到早瞓,加上又早起。
我果陣初診左右各6粒卵泡bb,最後谷到20粒出黎。

洋房

咁你抽左幾多出黎,同埋你放胎未?

大宅

Mafanyu 發表於 18-11-18 16:51

咁你抽左幾多出黎,同埋你放胎未?

抽左20粒,13粒受精,最終得3精day5
放過一次胎,但9週停左心跳,而家等緊第二次放胎

洋房

Mamachanchan 發表於 18-11-18 17:01
抽左20粒,13粒受精,最終得3精day5
放過一次胎,但9週停左心跳,而家等緊第二次放胎
...
咁要等幾耐先放第二胎,第二胎等≠第二次ivf?

大宅

Mafanyu 發表於 18-11-18 17:05
咁要等幾耐先放第二胎,第二胎等≠第二次ivf?

其實醫生話一次m之後就隨時可以放,不過我而家就諗住調理下先。
一次胎唔等於不次ivf,因為一次有機會有好多胚胎,完成哂再開針,先為之一次。

首頁

尾頁

跳至