懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

恭喜晒先~我都係第2胎,38週2啦~但唔確定點痛法先要去醫院?

別墅

Catrinaalson 發表於 18-11-17 11:19
恭喜晒先~我都係第2胎,38週2啦~但唔確定點痛法先要去醫院?

我呢胎真係危險,我3點半突然宮縮,我以為假性宮縮去廁所後番黎訓,結果我發覺距規律性宮縮每7分鐘痛一次,然後起身去刷牙搞掂到去打的時已經痛到行唔倒咁宮縮頻密,到醫院已經開8指,即時入產房5點40左右便生完了
記得二胎一痛就去醫院,不要拖!姑娘同醫生負責怪我太大意

大宅

Vickylxt 發表於 18-11-17 07:13
我今日凌晨三點幾突然陣痛,5點40已生完,到醫院開8指姑娘話好危急,二胎一痛就去醫院!你要記得!
...

死啦好驚自己會開得快啊第二胎 因為我第一胎都算生得快 我都驚到時自己以為假宮縮假陣痛依幾晚訓覺都有好輕微既m痛feel 但維持一小片刻又無野

別墅

chaxxcha 發表於 18-11-17 11:47
死啦好驚自己會開得快啊第二胎 因為我第一胎都算生得快 我都驚到時自己以為假宮縮假陣痛依幾晚訓覺都 ...

宮縮痛你應該知,一有宮縮痛發覺2次都係規律嘅你就執包袱走人!我頭胎三個半鐘生完,二胎2個幾鐘~所以你要唔好大意

別墅

chaxxcha 發表於 18-11-17 11:47
死啦好驚自己會開得快啊第二胎 因為我第一胎都算生得快 我都驚到時自己以為假宮縮假陣痛依幾晚訓覺都 ...

恭喜晒 終於卸貨了

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Vickylxt 發表於 18-11-13 22:21
真係椰青我都飲唔少啊!雪糕,西瓜,龜苓膏,白蓮須呢啲都無反應

咁反應好過人,我嫂食龜苓膏,阿B比預產朝早左一星期有多!

別墅

babynetnet 發表於 18-11-17 11:59
咁反應好過人,我嫂食龜苓膏,阿B比預產朝早左一星期有多!

好啊!過佐37週後就生不知幾好!我吃了西瓜

大宅

Vickylxt 發表於 18-11-17 11:55
宮縮痛你應該知,一有宮縮痛發覺2次都係規律嘅你就執包袱走人!我頭胎三個半鐘生完,二胎2個幾鐘~所以你 ...

你依2日食左乜啊?

別墅

chaxxcha 發表於 18-11-17 12:21
你依2日食左乜啊?

我琴日個幾鐘散步➕70隻深蹲➕食整隻小西瓜好似仲食佐隻龜苓膏!勁!唔知係未呢個令我拉拉聲生?

大宅

Vickylxt 發表於 18-11-13 22:23
酸梅湯我又真系未試過窩,我要去試下,蜂蜜水係啊作動出發前我就飲一杯,2粒金莎,開得好快!頭胎三個半鐘 ...

金莎?
金莎朱古力?有幫助?

大宅

Vickylxt 發表於 18-11-17 11:26
我呢胎真係危險,我3點半突然宮縮,我以為假性宮縮去廁所後番黎訓,結果我發覺距規律性宮縮每7分鐘痛一次 ...

開左8度,好難想象,我應該會發癲大叫同行唔到,你入到產房前仲換唔換到衫!

別墅

Cat8888 發表於 18-11-17 13:18
開左8度,好難想象,我應該會發癲大叫同行唔到,你入到產房前仲換唔換到衫!
...

我直頭行幾步停低差點跪在地上,咬佐幾啖我老公啊!姑娘即時幫手換衫,Bar都黎唔切除就已經要生嘞

別墅

魚仔0303 發表於 18-11-17 13:15
金莎?
金莎朱古力?有幫助?

適當甜食可以幫助體能

男爵府

Vickylxt 發表於 18-11-13 17:55
唉~今日產檢完,目前39週➕2嘞!醫生話未有動靜,估計要42週再睇情況,聽完即時down。
因骨頭很痛!腰痛, ...

我第二胎都過期居留,一到40周產檢,即R 醫生催生,第二日入院催生

大宅

長琦良美 發表於 18-11-17 16:45
我第二胎都過期居留,一到40周產檢,即R 醫生催生,第二日入院催生

可唔可以教我點樣R呀?我都驚驚地,我一日肚硬次數成10幾次,我33週了,醫生又話正常,我都想佢37週快d出來。

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

Vickylxt 發表於 18-11-17 11:55
宮縮痛你應該知,一有宮縮痛發覺2次都係規律嘅你就執包袱走人!我頭胎三個半鐘生完,二胎2個幾鐘~所以你 ...

嘩~~好緊張, 我第一胎又係生得好快架!大痛計兩個鐘咋!好驚第二胎都會超快

別墅

eeyorepigpig 發表於 18-11-17 20:19
嘩~~好緊張, 我第一胎又係生得好快架!大痛計兩個鐘咋!好驚第二胎都會超快
...

好大可能!所以妳自己要留意,一痛就走佬,唔好我咁太緊急

男爵府

yisang 發表於 18-11-17 17:03
可唔可以教我點樣R呀?我都驚驚地,我一日肚硬次數成10幾次,我33週了,醫生又話正常,我都想佢37週快d出 ...

37周一定唔得,政府醫院依家嚴左,一定要滿40先有計傾

多d 做蹲坐,坐football, 行樓梯啦

大宅

長琦良美 發表於 18-11-19 18:14

37周一定唔得,政府醫院依家嚴左,一定要滿40先有計傾

哦,甘我碟埋心水等到40週了

首頁

尾頁

跳至