自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

貪靚媽 發表於 18-11-13 18:49
又唔係病,唔使加快痊癒吧,由它吧

幸福可以好簡單

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

babywater 發表於 18-11-13 18:51
拉筋可以舒緩

絶對work

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

正常的 用手按摩下 好快冇事

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

依隻

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

食咖哩飯!

子爵府

hellomiki 發表於 18-11-13 18:35
昨日跑耐左,今日雙腳酸痛,可以搽咩加快痊癒?thx

拉根!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

盧大力 發表於 18-11-13 20:03
跑前跑後也要拉的,跑前拉 是避免運動期間肌肉抽筋受傷, 跑後拉 是放鬆肌肉 減輕 運動後肌肉疼痛
...

Yes, 仲要做運動前做好熱身,令血氣運行得好啲,避免肌肉缺血而做成乳酸積聚

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

泰國拳師油 搽肌肉酸痛好好用
大仔打拳用佢肌肉冇甘痛

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

前後要拉筋

子爵府

https://a1.bbkz.net/forum/attach ... =1&d=1463283583利百素。我有次跟人行完山,對腳痛到死,塗佢就

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我查安美露

珍珠宮

回覆樓主:

唔該晒各位!

洋房

Malibu 發表於 18-11-13 18:54
你買條foam roller 用黎做按摩。用大約30-45分鐘,之後有鬆晒既感覺!

有JM pm我問我foam roller 係邊度買,唔好意思,我個account 唔知點解唔比我回覆pm. 可以係運動用品店買。我覺得有凹凸紋果款好用啲。係youtube search “foam roller massage” 有好多教學跟住做就得。

男爵府

安美露

男爵府

拉筋最好。

男爵府

hellomiki 發表於 18-11-13 18:51
因第二日又要企好耐

隔日會好返好多,我上次跳繩二十分鐘 操拳個半鐘,仲要跑10k,第二日起身兩隻小腿位啲肌肉痠痛到死,跟住又無嘢了

首頁

尾頁

跳至