自由講場

跳至
.  

首頁

尾頁

侯爵府

牛年勳章

嚴格嚟講,佢係用粗口鬧你,唔係鬧你小朋友,當然我唔認同佢需要講粗口,但你問最多只係辭職,咁其實你認為講粗口應該受到乜嘢懲罰?

大宅

p_o_m_a_n 發表於 18-11-13 20:35
唔係爆粗冇問題,係你諗法有問題。
佢對小朋友爆粗係佢冇品佢衰,你有權投訴,但你仲想佢有咩責任呢?
...

。。

大宅

糯米米糍 發表於 18-11-13 20:48
嚴格嚟講,佢係用粗口鬧你,唔係鬧你小朋友,當然我唔認同佢需要講粗口,但你問最多只係辭職,咁其實你認為 ...

。。

珍珠宮

smlak_lee 發表於 18-11-13 20:43
請問你響邊到知道佢無咗份工架??

你睇返樓主個貼

子爵府

樓主可收購全港校車公司, 等佢無得做校車EE

侯爵府

牛年勳章

smlak_lee 發表於 18-11-13 20:49
在車上有繼續鬧

你見到?佢對住你小朋友鬧?

水晶宮

校車姨姨態度差,講粗口,我估最多向學校及校車公司投訴,其他應該無甚可做。

子爵府

開心吸收勳章

樓主你無唔啱,你只係唔化,好多人從事同照顧幼兒或教育工作都只係當打份工,唔會用心去對待佢哋呢度啲jm亦係講事實,佢公司無回應,你亦都無咩可以做到。

子爵府

smlak_lee 發表於 18-11-13 20:40
好多人話“你仲想點? 唔通要坐監咩”

我要講1000次,佢!無!比!人!炒!!

當然唔會炒佢!佢唔做係咪你頂佢個位?因為你一個投訴成架車開唔到?咪傻啦!因為咁冇校車大把家長向你爆粗呀!

珍珠宮

算啦,校車姨姨好難請架, 唔會輕易炒人。
唯有吞左去....
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

伯爵府

回覆 sjnl43 的帖子

贊成...講粗口聽落係唔啱, 但我估校車公司員工守則應該無呢條規則 (除非學校招標講明),我會再觀察情況, 最重要教好自己小朋友先。

大宅

咁其實你係咪想見到個校車姨姨比人炒先叫完事呢?我認同你最尾兩句, 但圍住小朋友開工嘅工種有好多, 上至校長, 主任, 老師, (即係教職人員要讀幼兒教育課程再攞埋合資格牌先可以開工)而其他文員, 會計, 清潔嬸嬸, 校廚(即係校內職工啦), 又或校車司機, 車上保姆......佢哋雖然都係返工要對住小朋友, 但佢哋只需各展所長就得, 揸車嘅揸車, 安全接送嘅, 計數嘅, 煮嘢嘅.佢哋係唔洗入行前讀教育攞牌先開得工, 做衰咗嘅, 最多無咗份工, 東家唔打打西家。而有牌嘅教職人員, 做衰咗, 係會注銷個牌, 無西家打。所以, 個保姆姨姨做得衰咗, 而你又反映咗, 間公司保佢, 唔炒佢, 繼續留佢都係間公司嘅事。

大宅

回覆樓主:

既然已投訴過,你都再無任何野可做,只有好好同你小朋友講,講粗口係唔啱,我勸你無謂再執着,一句講到尾,你都係唔順氣個阿姐無比人炒姐!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Topic 好misleading,個阿姐都唔係爆粗鬧你小朋友,係鬧你,小朋友最多都係聽到啫。你反映左你又覺得佢地冇認真處理,咪唔好搭囉,我覺得有骨氣地選擇唔受氣已經係最好既處理方法

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

認真,你唯一可做是向校車公司反映意見。由佢地處理就算。
如果你太激動,佢話唔再載你小朋友,你有冇後路呢?可唔可以自己接送呢?可以既,你可以激動小小。但結果也差不多,你唔可以強制校車公司炒呢位姐姐。
校車姨姨不是幼兒教育工作者,只係校車姨姨一個。

伯爵府

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至