自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

camanbi 發表於 18-11-13 22:54
痴線!東涌俾大陸人淪陷仲介紹出來!仲嫌東涌居民唔夠煩

我都想講,明知多人咗,仲要介紹埋生態旅遊,係咪想啲人過去搞破壞?

啲營地假日已經唔再係比香港人,一大班講普通話嘅人

BBQ場,近年假日去燒烤,已經無咩人講廣東話

真心想講,節日過後,呢啲地方係超污糟

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

BarbaraX 發表於 18-11-13 19:16
東張介紹完
個度就有大災難

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

淘寶 發表於 18-11-15 15:42
我都想講,明知多人咗,仲要介紹埋生態旅遊,係咪想啲人過去搞破壞?

啲營地假日已經唔再係比香港人,一大 ...

唔使個啲地方,根本自從放寬自由行同班水貨客之後,香港已經變成垃圾崗,周圍都污糟邋遢

我要記得幸福......

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

生靈塗炭

伯爵府

180 發表於 18-11-13 19:30
你應該寫信去TVB投訴,而唔喺係呢度齋UP.....

想控制新聞自由

珍珠宮

momo06 發表於 18-11-13 19:07
啱睇到,無論香港人定大6人、外國人都好,保護生態就系唔好去打擾佢哋,令果度成為旅遊地黔
...

其實你阻止唔到佢地踏場,但T V B可以放大報導邊度俾人破壞變咗垃圾崗,公共教育下啲人唔好以為用完一晚就掉嘅名牌camping/BBQ gears就係豪爽/推動經濟,指出呢啲無品行為係破壞地球,改下土豪大老粗下品心態。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

啱睇到,無論香港人定大6人、外國人都好,保護生態就系唔好去打擾佢哋,令果度成為旅遊地黔
...

所以我從來唔去呢d遊

用戶要求終止服務

我強烈要求節目介紹各高官官邸、高官娛樂場所、政府總部

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

pumpumpurin 發表於 18-11-16 06:23
想控制新聞自由

新聞自由。。。。。。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

momo06 發表於 18-11-15 15:24
系度講乜都無用,大家唔使出po.

只係針對你嘅post, 事實係喺度叫東張西望唔好再介紹又有咩用 ? 呢度喺Tvb公司平台咩?
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

leng1999 發表於 18-11-16 06:58
所以我從來唔去呢d遊

個個走去睇下玩下,山都踏平啦,更何況系呢D小生靈。

伯爵府

brindlewin 發表於 18-11-16 06:56
其實你阻止唔到佢地踏場,但T V B可以放大報導邊度俾人破壞變咗垃圾崗,公共教育下啲人唔好以為用完一晚就 ...

莫講大6,香港人教育程度算好啦,公德心够好多人驕傲,尋日個關於飲筒嘅po咪一樣有:我唔方便理鬼得你嘅論調。

伯爵府

淘寶 發表於 18-11-15 15:42

啲營地假日已經唔再係比香港人,一大 ...

我好懷疑有D人以此牟利,港人都未必識去同book到,但佢哋就熟門熟路兼長book長有。

侯爵府

浩霆豬豬 發表於 18-11-16 04:00
唔使個啲地方,根本自從放寬自由行同班水貨客之後,香港已經變成垃圾崗,周圍都污糟邋遢
...

包容下啦~

珍珠宮

...

幾多白人, 扮唔識聽中文, 係香港揾食, 幾多唔識講識聽

最衰呢d人華人去佢國家就環保, 係香港就破壞

同輸出洋垃圾一樣!

伯爵府

上次睇完廚師塔門生食蜆蚌,都覺得生態大災難

首頁

尾頁

跳至