明明寫左expected salary, 点解去到interview

Yeta
|
個個好似失憶咁?你比唔到或差太遠就唔好叫我泥啦,泥到差一大忽話比唔到
cy101
|
係, 其實幾老土, 試人低線!!!
Charlotte_mom
|
浪費雙方時間
wwyo
|
其實爭咁遠就唔好叫人乎黎in啦,我都唔明點解hr成日都幫公司壓價佢有得分?
YY1101
|
wwyo 發表於 18-11-13 19:24
其實爭咁遠就唔好叫人乎黎in啦,我都唔明點解hr成日都幫公司壓價佢有得分? ...

係喎
ix54037
|
垃圾HR, 浪費人地時間
wcpcelia    發表於 18-11-14 15:29
Ashleycorina
|
cy101 發表於 18-11-13 19:23
係, 其實幾老土, 試人低線!!!

Moppyhaha
|
最憎呢D公司
stkyo
|
我都試過,仲要約我朝早8點半見工,個日我好記得只有8度

坐底無耐,對方話覺得我好適合,但比唔到我開個價,問我可否降價,個價仲要係差1/3咁多,我即刻起身走
bongbongpatty
|
Charlotte_mom 發表於 18-11-13 19:24
浪費雙方時間

BBJOJO
|
wwyo 發表於 18-11-13 19:24
其實爭咁遠就唔好叫人乎黎in啦,我都唔明點解hr成日都幫公司壓價佢有得分? ...

agree
BBJOJO
|

Siuchoi
|
回覆 Yeta 的帖子

其實呢D公司,真係未遇過比人摌,如果我遇到,反正我都唔會做,一定窒鬼佢!
KTKTKT5
|
stkyo 發表於 18-11-13 19:33

坐底無耐,對方話覺得我好適合,但比唔到我開個價 ...

痴孖筋! 佢自己減1/3人工得唔得
PCCW2319
|
KTKTKT5 發表於 18-11-13 19:36
痴孖筋! 佢自己減1/3人工得唔得

或者嗰人現在薪金係比市價抵1/3
cbeyond
|

呢個唔夠癲
試過去到, 話唔請full time, 叫我做part time, 佢痴線
wcpcelia    發表於 18-11-14 15:30
是是但但
|

爭咁遠 真係有病
是是但但
|
cbeyond 發表於 18-11-13 19:42
呢個唔夠癲
試過去到, 話唔請full time, 叫我做part time, 佢痴線

呢啲人,真係預俾人用粗口問候。
flyinsky
|
最老土係老細都ok,到HR就話點解你叫得高過之前份人工咁多,唔俾underpaid架?
小金名
|
最憎呢d 公司,一問我就會黑面⋯ 唔想入去做。浪費時間!