網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

雙拾壹黑店出沒

落單後快快俾個單號,仲通知埋已出貨,己出庫,但又無攬貨信息
旺旺佢地,有D直情潛水,或問非所答,唔肯確定.

對應方法
旺旺第二天9點後重未有攬貨信息,退錢-
原因 = 單號已出,三天無攬貨信息,未收到貨,虚假發貨

賣家多數唔回應,如果好彩幾日就收到退錢

一旦發起退錢-千祈咪心軟再接受補貨,跟往係件來回N次的垃圾,這是黒店對你回報!

尼班福佳全部有買運費險,你退貨要自付運費-好彩既會俾返多少你,有D憑往通話就退既,退左就連渣都無!
正確做法要在淘寶交易單上改為同意退貨中,甘你退左貨並附上單號,到時淘寶先會正式退錢.否則是私下交易,你估班福佳連兩蚊好評回水都走數,你仲傻更更去退貨?收到先世界變.

大陸老千通街係,只要捉實淘寶,唔好私下交易,煩係煩d,和尚跑得廟還在.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

中通,13/11,凌晨2時,到依家都未郁過

pansy888hk    發表於 18-11-17 23:56

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

jjsiuyin 發表於 18-11-14 17:05
新手問 如何得知假發貨?

話发左货,但冇快递去攬件,等於未發。但14天又開始倒數要付款。

男爵府

回覆 Jasmine-4711 的帖子

神奇地, 有件貨都係圓通, 遲發都已經到左, 反而有兩件, 派件已經兩日, 都未到集運, 睇佢官網的訊息, 就已預先簽收左, 即係效率唔駛計遲到.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

hkken04 發表於 18-11-14 14:57
應該係東莞倉出問題, 我兩件貨都係東莞轉運到東莞集運,都已經停左,肯定唔係天氣的問題, 不過唔知有幾大鑊?! ...

我都试過,快递号在已入倉同未入倉兩個list同時出現,又冇入錯快递公司名,擺明係人手对号碼,而不是電腦对号,佢客服當然唔認down机。

倉在東莞,快递假簽收又有,因爆倉,人手收左放入臨時倉,兩日未入主倉,冇在電腦記錄入倉又有.....

我都用過几幾間集運,間間輪流有jm話出事,仲未計中轉站爆倉幾日唔郁,所以几時收齊貨好睇彩數。唯有分批運回港。

男爵府

有兩單百世都係12號攬件,但就無再更新進度

子爵府

hohoho2013 發表於 18-11-15 14:49

中通幾日無消息 突然昨日話入左倉

大宅

hohoho2013 發表於 18-11-15 14:49
個行程圖....應該是假野, 只是模擬進度, 同實際進度無關...

大宅

delll 發表於 18-11-15 23:06
有兩單百世都係12號攬件,但就無再更新進度

我百世果單, 昨日先有物流訊息, 重災區是金華義烏....

另一單由北京落黎, 幾日都未到...

翡翠宮

減齡達人勳章

jjsiuyin 發表於 18-11-14 14:02
我直情未攬件 我其他雙十一買嘅都已經出晒啦 (emoji)

我都有件圓通未收件喎,唔知係快遞問題定間廠……諗緊退唔退款好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

pangdeng 發表於 18-11-16 10:43
個行程圖....應該是假野, 只是模擬進度, 同實際進度無關...

到依家仲喺蘇州

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

雙11最後一件貨12/11停咗响上海,16/11終於開始落深圳

大宅

瞓得好勳章 美好大世界2017勳章

sohato 發表於 18-11-15 06:34
雙拾壹黑店出沒

落單後快快俾個單號,仲通知埋已出貨,己出庫,但又無攬貨信息

yes,岩岩有件退左錢,又係發貨冇物流,
第日問佢又話雙11物流未更新,
第3日都冇物流,話問下倉,
第4日再問話倉未寄到貨俾佢,
唔明點解倉寄俾佢,由佢中轉,
按退款等左1日冇覆,第2日問話重等緊倉,
我再話唔寄直接退款,佢先退款,
我懷疑係雙11想刷單提高銷售量,
但滿200蚊再減20蚊,太平又唔想賣

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我好彩啲,12件得1間爆倉,係申通既,
12號已話發貨,到今日都未有快遞收,問賣家就話19號會收。。

大宅

pangdeng 發表於 18-11-16 10:46
我百世果單, 昨日先有物流訊息, 重災區是金華義烏....

另一單由北京落黎, 幾日都未到...

百世果單, 有物流後, 雖然比正常慢左一日, 但已收貨, 這批用 hotbuy, 已集單睇下幾時出貨, hotbuy暫時簽收後兩個鐘內入倉, 都算正常...

另一單北京落黎用中通, 停左係東莞倉兩日未有物流更新...

大宅

天天 14號開始停左係深圳 又吾派件
依家都吾知點好

男爵府

ieccman 發表於 18-11-17 19:35
天天 14號開始停左係深圳 又吾派件
依家都吾知點好

我個份又係,14號係上海停留用中通寄,完全失蹤左,淨返呢份件,都唔知取消定等好。

子爵府

有地方爆倉了...
https://www.facebook.com/ezoneclub/videos/1620236004744753/

男爵府

jjsiuyin 發表於 18-11-14 14:02
我直情未攬件 我其他雙十一買嘅都已經出晒啦 (emoji)

我都是, 其他17店一早都已出曬, 大半都到齊tim, 唯獨它一間沒反應
雙11第二天就話已發貨, 5日了, 但一直沒更新沒攬件
依幾天上來BK, 見JM話原來依D叫假發貨
昨日粗膽膽同他們對質
他們說一輪5000單得三人做故趕不切
我正唸梗退款好定唔好等佢分批集運送咗去香港先時
他半夜又突然更新已出發,
現話後晚到

++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

男爵府

佢話因為圓通爆倉 ...
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

首頁
12345...6

尾頁

跳至