網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

真是衰...

有間是1111落單, 深圳近, 所以以為無咩大問題.... 點知佢13號發貨, 一直無收件, 問佢多幾次先話未有貨, 要遲2日...之後又再是要遲2日, 講實左幾時發, 最後又是未有.... 但琴日一申請退款就即出左.... 現在已到左倉.... 13個ITEMS 等佢...

都唔明佢搞咩.... 個退款會等我收貨睇左先取消....
Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

hinhin_ma 發表於 18-11-18 20:55
真是衰...

有間是1111落單, 深圳近, 所以以為無咩大問題.... 點知佢13號發貨, 一直無收件, 問 ...

我總共8件貨, 分左兩間私集, 每間4件....咁抵死是每面都有一件貨click住, 要昨日及今日先集齊...

昨日下午 hotbuy集齊貨, 今日都未發到貨, 肯定 hotbuy已爆倉.../

另一間晉越要用淘寶比運費, 因今日出左街用唔到手機比pps..所以又比唔到錢, 又要遲多一日, 兩邊都唔知今個星期內收唔收到貨....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我買咗30件,星期五已集咗20件,星期六已收咗貨,另外10件今日都到齊集運倉,明天可集埋落嚟,今年算好順利。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

123ivy 發表於 18-11-18 04:22
佢話因為圓通爆倉 ...
等左1星期, 圓通才有更新。

大宅

我係差呢一件貨
好奇怪 15號已經去左集運倉 冇人簽收
到第二日又變左正在投遞
即係係點

男爵府

回覆 pangdeng 的帖子

Hotbuy我上星期五集,星期六十點幾已有msg叫我拿,比平時重快

男爵府

wmkcnw 發表於 18-11-18 23:42
等左1星期, 圓通才有更新。

我三件貨九日都未到,又係0通

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

有一件仲未發貨,剛才問佢話批衫因整燙問題要退回,21號前會會發貨

大宅

delll 發表於 18-11-19 08:21
回覆 pangdeng 的帖子

Hotbuy我上星期五集,星期六十點幾已有msg叫我拿,比平時重快 ...

今年集運倉已算做做得好, 收貨後2~3個鐘內就可入倉, 舊年要一日已上, 另一間晉越也是, 幾個鐘內已入到倉...

只是發貨落香港, hotbuy今日仍未排到, 應該是中港集運車 overloaded, 未排到....

大宅

我掛念嫲嫲 發表於 18-11-19 10:48
我三件貨九日都未到,又係0通

我又係圓通出事,件貨13號已經由虎門送去東莞,之後又話落雨,又話貨量比平時多5倍,話最遲19號先到東莞集運,到今日(19號)再睇物流信息,件貨竟然又彈返走回頭路,今次又唔知又要等幾多日先碌到返東莞

珍珠宮

13單有兩單影都冇,其他收哂

公爵府

pangdeng 發表於 18-11-19 13:20
今年集運倉已算做做得好, 收貨後2~3個鐘內就可入倉, 舊年要一日已上, 另一間晉越也是, 幾個鐘內已入到倉.. ...

hotbuy 尋日星期日 4點落單,今日都未發貨,聽日都唔知會唔會發 ,我 D 貨本身未齊,重諗住分單發收左 D 先,聽日除時其他貨都到齊

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-11-19 21:44
hotbuy 尋日星期日 4點落單,今日都未發貨,聽日都唔知會唔會發 ,我 D 貨本身未齊,重諗住分 ...

今朝集左大半單, 但晉越到E+ 都未上車....

公爵府

hinhin_ma 發表於 18-11-19 23:57
今朝集左大半單, 但晉越到E+ 都未上車....

hotbuy 出消息好多時唔係兩邊出,fb 出消息,網站好多時就唔出,網站出,fb 就唔出,唔係個個人日日都兩邊睇佢有乜消息出架嘛

同埋我入佢個網址,因為方便,一開係貨品認領果一頁,果頁係冇消息彈出黎,要主頁先有,我夜晚收唔到自取點 call ,再去睇先知原來佢有消息話會延遲一兩日

男爵府

昨晚臨半夜時終於集齊! 希望快些到港(emoji)(emoji)
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

子爵府

回覆樓主:

今年冇玩雙11,反而之後嗰個星期拍既貨集運倉都已收齊咁滯

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-11-20 09:06
hotbuy 出消息好多時唔係兩邊出,fb 出消息,網站好多時就唔出,網站出,fb 就唔出,唔係個個人日日都兩邊 ...

睇來到集運倉果段....爆

晉越琴日朝落一半, 但到現在都未有更新物流, 問佢就話上左車....

剩番果d 都今朝拍埋, 但連單號都未出到.....

公爵府

hinhin_ma 發表於 18-11-20 16:01
睇來到集運倉果段....爆

晉越琴日朝落一半, 但到現在都未有更新物流, 問佢就話上左車....

今年雙11,用我既貨黎睇,hoybuy 上架大部份貨都要第二日,發貨就要第三日

男爵府

虎到金來勳章

集運王斬有呢個情況...明明已收件....
但就好長時間都未入倉
搞到等左3日先入到....激死人啦

大宅

集運王慢左好多,簽收左要待入倉兩日先可集.可能有D人要集齊先落單,甘就好易爆倉.我見到3到4K就先落左落來,特別係大貨夾到齊數先走.
今年算係甘,前年搞單騎尼野,日日媽媽聲去facebook 追貨,睇下D苦主留言比上淘寳仲精彩.

首頁
12345...6

尾頁

跳至