行騙電話??

tessy1217
|
今日收到個電話,有區號852,電話似香港手機號碼5字頭,接聽之後係錄音,話「昵度係入境處,由即日起你已被禁止出入境,如有問題可按1字與職員聯絡」,咁我就pat pat 痕㩒左1字,接通後係個女人用國語問我有什麼可以幫到我,有冇jm收過類似電話呀?
oiyau2005
|
tessy1217 發表於 18-11-13 21:04
今日收到個電話,有區號852,電話似香港手機號碼5字頭,接聽之後係錄音,話「昵度係入境處,由即日起你已被 ...

有,N年前喎,唔使理
余春嬌
|
樓主,係咪呢個 number ?
我又係見 852 字頭所以聽咗,我一聽係普通話,但係係中國移動,話我欠交電話費,再唔同佢地聯繫會罰款,搞笑,我從來未用過中移動

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
洋洋
|
今日收到個電話,有區號852,電話似香港手機號碼5字頭,接聽之後係錄音,話「昵度係入境處,由即日起你已被 ...

收過,擺明詭人,從未㩒入去
Onlok
|

我都痕過按入去,個男人本來講唔正嘅廣東話,我用英文答,佢又用英文,而且佢講得好流利。不過好快cut我線。
tessy1217
|
余春嬌 發表於 18-11-13 21:31
樓主,係咪呢個 number ?
我又係見 852 字頭所以聽咗,我一聽係普通話,但係係中國移動,話我欠交電話費,再唔 ...

我嗰個係咁樣

c.vieri
|

成日都收到,試過有排日日打黎,我用假名用到佢地一聽到係cut返我線

wandy775
|

有啊,前两日先收到好彩我冇按1
余春嬌
|
tessy1217 發表於 18-11-13 21:45
我嗰個係咁樣

都係5813 肯定同一集團
之前其他國家打黎,而家852字頭,老人家唔知又中招
soda903
|

近排我都收到好多個,但我冇接或者cut 線,見到852 就知呃人
wuwucancan
|
呢個?

apelok
|
我果個係 852 5879 0298
Sylveon
|

收過,明知騙局,唯有收線
Poyau
|
又出入境處
c60300
|

我星期六收到,但咁啱我唔係香港,星期一聽返先知
good_pig
|

我有收到丫..不過去左留言箱