6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

1)大約jm幾時會用拉拉褲?
2)用拉拉褲如果柯poopoo 除個時咪好似唔方便 會著鞋?
3)白p 綠p lichiban有咩分別?
4)尿片數量問題:例如 M size 想知點解有d係62片 有d係78片 有d係52片?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

拉拉褲既話,有D媽媽bb識坐就幫bb轉喇,拉拉褲你可以系側邊撕既。至於片數問題,唔同牌子唔同好正常掛...

別墅

紫薯NaNa 發表於 18-11-13 22:29
2)用拉拉褲如果柯poopoo 除個時咪好似唔方便 會著鞋?
3)白p 綠p lichiban有 ...

我bb 每次換親片都轉身轉到癲,嗰時我就幫佢著拉拉褲,但我唔係次次著,只係間唔使。

男爵府

紫薯NaNa 發表於 18-11-13 22:29
3)白p 綠p lichiban有 ...

唔會乖乖瞓定定俾你換片時就考慮著拉拉褲。
拉拉褲可以側邊撕開,不過著拉拉褲時唔想踩污糟條褲就開好除鞋,其實除褲時都要除鞋,唔會麻煩左。
聽聞白p乾爽透氣d。
4)尿片數量問題:例如 M size 想知點
我都唔知點解同一牌子要出咁多包唔同數量。

大宅

瞓得好勳章

唔會乖乖瞓定定俾你換片時就考慮著拉拉褲, 我嗰個大約1歲轉拉拉褲, 有啲人6個月鬆啲就已經轉拉拉褲, 其實冇所謂, 就你自己換片時方便

拉拉褲褲邊可以撕爛, 但撕左就冇得痴返的

好似白P = ICHIBAN (唔肯定), 我只知現在白P已經轉左粉綠色 (以前白色包裝所以叫白P), 白P好過綠P (質量好啲但亦都貴啲)

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

BB著片果陣,唔合作,爬來爬去,我就換拉拉褲喇,好方便,好似著條底褲。

大宅

回覆樓主:

6-7個月後,因為嗰時識反身走佬
2邊側邊撕開,好方便。之後同尿片一樣包住有條野貼實。
我用過白p(贈品),同ichiban,我覺得ichiban 薄dd
4)尿片數量問題:例如 M size 想知點解有d係62片 有d係78片 有d係52片?
唔同brand唔同。同一個brand嗰d都係方便多個choice,我就邊d有特價就買邊d多,通常一箱箱訂

珍珠宮

1歲半開始用拉拉褲,屙poopoo真係好無方便嘅。包裝不同,數量不同,質量係一樣嘅。

大宅

sammiso 發表於 18-11-22 11:18
1歲半開始用拉拉褲,屙poopoo真係好無方便嘅。包裝不同,數量不同,質量係一樣嘅。 ...

不明白好無方便意思......是好方便還是不方便?

首頁

尾頁

跳至