想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上個月15號開始流啡,16號有驗無懷孕。到20號血量好似m come咁,我當佢嚟m,但一路都唔清,好少啡咁,以前都試過嚟足一個月啡,醫生話荷爾蒙有問題,所以我無理。到5號又再次流到似m come,我覺得無理由咁快又嚟,所以就用綠d check,好快有條淺線,但得10%深。clear blue顯示懷孕1-2week。呢次嚟咗5日,都係似m come咁頭兩日多然後少。
我一直覺得我係無懷孕嘅,因為我最後嗰次do do係10月6號,但check過紅d無深粗。10月4號有蛋清分泌,但紅d都無100%深粗,得70%左右。我16號又驗過無懷孕。

大宅

回覆樓主:

但由5號驗到淺線到而家差唔多兩星期,條線都係無深過。昨天去過抽血驗,hcg得27,明天再抽多次。超聲波都照唔到胎囊。醫生估計可能流走咗我唔知,但我無流過血塊或瘀血之類嘅嘢,真係似平時m come咁。
我想知小x後驗孕棒係咪仲會keep住有線架?會keep幾耐?又驚係宮外孕。。。

男爵府

俊軒bb 發表於 18-11-13 22:44
但由5號驗到淺線到而家差唔多兩星期,條線都係無深過。昨天去過抽血驗,hcg得27,明天再抽多次。超聲波都照 ...

可能化學,著床失敗
宮外孕的話hcg會升,你咁低,應該唔係~密切留意住

大宅

我曾經和你一樣,但我是宮外孕,搞左幾個月,個段時間真係好辛苦,希望你盡快無事

大宅

lingma0920 發表於 18-11-13 23:00
我曾經和你一樣,但我是宮外孕,搞左幾個月,個段時間真係好辛苦,希望你盡快無事
...

點解搞咗幾個月嘅?抽血驗完發現唔係可以即刻做手術?(唔好意思,提起你傷心事,但我而家好驚想知多d)我都驚唔知要搞幾耐,日日check到有線仲煩。我而家希望真係流走咗,咁唔洗做手術。

大宅

俊軒bb 發表於 18-11-13 23:05
點解搞咗幾個月嘅?抽血驗完發現唔係可以即刻做手術?(唔好意思,提起你傷心事,但我而家好驚想知多d)我都驚 ...

流左一個月血我都無留意係有左,去睇醫生,醫生幫我驗先知道,即刻入院照唔到有,但驗孕有就係懷孕,check HCG顯示有懷孕,但我唔想手術,就到處尋醫,最後係廣州一個應該專門幫人睇生小朋友嘅中醫度食左一個月中藥無事

大宅

lingma0920 發表於 18-11-13 23:11
流左一個月血我都無留意係有左,去睇醫生,醫生幫我驗先知道,即刻入院照唔到有,但驗孕有就係懷孕,check ...

唔洗做手術好好呀,身體可以快d復元。當時你有無肚痛呀?我有時會有幾下吉吉地咁痛。我流血都差唔多流咗一個月,係有時去厠所出力後抹就有,琴日照咗陰超後今日反而無出血了,但呢兩日有頭痛。

大宅

laisausau 發表於 18-11-13 22:59

可能化學,著床失敗

我都希望唔係啦,但如果48小時後驗血指數唔跌係咪就一定係呀?

男爵府

俊軒bb 發表於 18-11-13 23:20
我都希望唔係啦,但如果48小時後驗血指數唔跌係咪就一定係呀?

宮外孕的話會持續升,升到某個數都未照到,就好可能宮外孕~我年初空心胎自然流產2星期後驗綠d,仲有超淺線~但過多約2星期就M co me 了~~

首頁

尾頁

跳至