好憎C6,11點幾來開機洗衫!

milktealai
|
你地都好吖,老公起碼識開洗衣機,我老公同洗衣機係0溝通
hohinmama
|
bblou3 發表於 18-11-14 07:41
實在太累同唔憤氣,洗完踢醒佢浪衫,睇佢下次仲會唔會亂來。

我聽過老人家講:窮人洗夜衣(即係夜晚唔洗,第朝無得著)
milktealai
|
李豆豆 發表於 18-11-14 08:25
除左放假,我從來都係夜晚洗衫晾衫
朝早邊得閒做

啲衫咪好難乾囉?
sasa0208
|
bblou3 發表於 18-11-14 00:34
我11點幾入廚房,聽到洗衫聲,都打咗個凸問佢做乜咁夜開機,佢話幫輕下我,我即刻叫佢出來坐係廳自己等,佢 ...

好幫手
sasa0208
|
milktealai 發表於 18-11-14 09:32
啲衫咪好難乾囉?

唔會,我都夜晚洗,開住風扇吹,又ok
milktealai
|
sasa0208 發表於 18-11-14 09:34

嘥電,我咁c9係唔會容許呢件事發生
Mrs9588
|
bblou3 發表於 18-11-14 01:01
咪鬼嚇我,得一個坐係廳,仲未浪得

唔係嗰d野!夜晚洗衫掛出去,凌晨日出d衫會打霧水,吸左寒氣,著住件衫對身體唔好,我d衫夜晚就會搬返入屋,同盡量上午洗衫。
靚豬豬
|
XYZABC 發表於 18-11-14 00:54
我記得太婆話,唔好晚上洗衫。

日頭兩個都返工,唔係夜晚洗衫咁幾時洗
靚豬豬
|
啲衫咪好難乾囉?

我地都係夜晚洗衫,開抽濕機,第二朝就乾晒
T96
|
早D開機
baby'sbreath
|
笑死我
李豆豆
|
啲衫咪好難乾囉?

唔會呀,日頭繼續晾住佢,仲可以曬埋
李豆豆
|
sasa0208 發表於 18-11-14 09:34

我連風扇都冇開
milktealai
|
李豆豆 發表於 18-11-14 09:46
唔會呀,日頭繼續晾住佢,仲可以曬埋

我成日覺得焗咗一晚會有味
milktealai
|
靚豬豬 發表於 18-11-14 09:43
我地都係夜晚洗衫,開抽濕機,第二朝就乾晒

開一晚抽濕機,我會擔心到瞓唔着
mandy952
|
bblou3 發表於 18-11-14 00:16
自己就走鬼咗去zzz,仲有50幾分鐘至洗完我唔洗zzz咩

熄左佢囉,9點後都唔洗衫,怕嘈到隔離
newc9
|
佢應該同你溝通左先開機

我家都係晚上洗, 多數我開機, 同c6講洗幾耐, 佢ok 先開, 佢埋尾, 我去zzz先
bblou3
|

佢真係好多呢啲古怪行徑,不能盡錄~前幾年已經開始懷疑係咪嫁咗比個低B仔上兩個星期又係做咗啲令我歐晒頭嘅嘢,激到我彈起

蘑菇
|
milktealai 發表於 18-11-14 09:31
你地都好吖,老公起碼識開洗衣機,我老公同洗衣機係0溝通

Me too。
藍眼
|
我C6有時都係咁,好樓主小小嘅,十点幾開,部机洗2個鐘 ,然後佢走去訓