工作食飯...無啦啦講其他地方仲好食

good_pig
|
我真係唔知點回

話說同廠食飯,咁食飯吹下水咁啦,去果間都話曬米芝蓮,到一味算係名菜上嚟,大家都話...果然係名菜,幾唔錯....hahaha

點知自以為有品味嘅同事上身,話...邊邊度仲好食,人地當地請個師傅嚟香港乜乜..

我+同事A....

ps 地方係老闆揀.....

我呢位同事唔係第一次發生呢d事,我都唔知點應佢
MKma
|
唔使應佢,咁無修養,自以為是,得罪人不自知的人,一定會有人教訓佢嘅。
good_pig
|
MKma 發表於 18-11-14 08:16
唔使應佢,咁無修養,自以為是,得罪人不自知的人,一定會有人教訓佢嘅。
...

我地淨係配左呢個樣

仲要呢個人唔低級...
lyh80115
|
叫佢請
YY1101
|
有D人係鐘意下下show比人知
佢D野最好最叻
佢就香人地就臭
吾使理啦
講第二樣
吾比反應
wcpcelia    發表於 18-11-14 15:05
good_pig
|
YY1101 發表於 18-11-14 08:49
有D人係鐘意下下show比人知
佢D野最好最叻
佢就香人地就臭

係呢款,平時曬嘢,圍內同事都樣衰啦 ....有外人就更加
Ho_BB
|
Onlok
|
good_pig 發表於 18-11-14 07:54
我真係唔知點回

話說同廠食飯,咁食飯吹下水咁啦,去果間都話曬米芝蓮,到一味算係名菜上嚟,大家都話... ...

可否回!
咁你幾時請我哋見識下
糯米米糍
|
唔需要回應,保持微笑就得,如果老闆喺度,而方丈份人又好小器嘅話,佢自遲早瀨嘢得罪人
good_pig
|
Onlok 發表於 18-11-14 10:02
可否回!
咁你幾時請我哋見識下

我好似轉頭就夾送
Poyau
|
得罪人多 稱呼人少
starrymama
|
好多呢d人
chuballball
|
咁巴屎閉
TMC3012
|
你個同事咁正既, 要講都私底下講啦
brindlewin
|
我真係唔知點回

話說同廠食飯,咁食飯吹下水咁啦,去果間都話曬米芝蓮,到一味算係名菜上嚟,大家都話... ...

自己人呀?
以前未“擦亮”過佢呀
cytjulia
|
我真係唔知點回

如果你老細係到,我會講多兩句「唔係丫好好食呀」引佢再彈多兩句,彈到老細黑面為止
HoshiSora
|
我真係唔知點回

我都遇過這種人。
我覺得,唔係唔比人發言,不過,可唔可以用啲關懷一下別人感受的方式說話呢?點解係都要無情白事搞到大家唔自在丶冇癮?大家唔自在丶冇癮,佢好自在好過癮??嗎??唉⋯⋯

其實可以說:
啊,呢度好好喎⋯⋯呢,我上次試過邊度邊度,嗰度都唔錯,同呢度差唔多咁正!不如有機會又去吓囉!

good_pig
|
brindlewin 發表於 18-11-14 13:34

自己人呀?

我新姐呀,佢獲獲新鮮 獲獲膠.....
good_pig
|
TMC3012 發表於 18-11-14 13:13
你個同事咁正既, 要講都私底下講啦

除非好難食都要換,好唔好食係個人口味之嘛......公司食飯講咁多做乜

朋友食飯,如果有人咁講,都好唔尊重揀餐廳果位朋友
good_pig
|
HoshiSora 發表於 18-11-14 13:49
我都遇過這種人。
我覺得,唔係唔比人發言,不過,可唔可以用啲關懷一下別人感受的方式說話呢?點解係都要 ...

佢識咁諗就根本唔會出聲,佢要擦存在感,覺得自己高人一等