夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 18-11-14 18:22
這些事, 我會先嘗試了解和處理, 唔想攪到太太.

妳住劏房, 好多人住過, 應該會有好多朋友仔.....

即係而家仲未解決到?
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

冇惡意,可能係你祖先

侯爵府

伯爵府

PTMCYS 發表於 18-11-14 09:55
不說前因....
仔仔學識行路後, 我們要他回自己房訓, 雖然不肯, 但我們會輪流陪他訓, 講故事, 等他睡著後, ...

嘩,唔係呱,咁猛

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-14 21:15
即係而家仲未解決到?

上次仔仔事件, 拖拖拉拉無左件事.

跟住有次我和太太一起出門口返工, 在lift 口等lift 個陣, 太太問: 老公, 妳覺唔覺得屋企好似唔同左 , 我問咩唔同左? 佢話聽到夜晚有人行路的聲音, 仲係步入房, 感覺望下我地, 又出返去, 一晚如是者幾次. 而且仲有呀, 她說: 已有幾晚床尾電視特然開著, 已熄過幾次了.....

我聽了, 扮冷靜地跟她說, 咦! 妳都有遇過電視開著呀, 我都試過2次, 我仲以為妳忘記關添.... 不過聽人講, 潮濕都有影響, 應該無事既....! 仔仔件事, 唔知係咪佢吹水o者, 未必可信.....

太太問, 咁夜晚的腳步聲點解釋呢...? hm.... 我話~ 咁我都聽到既....., 可能係D 野過路o者....
太太再問, 咁點算呀? 洗唔洗叫師傅來睇睇?

我答 : 照睇未必有惡意, 應該過一排會走, 我們睇多幾日, 睇下點先啦~

跟住打後一排, 我就好知醒, 一醒就從例去廁所, 有時真係一晚2次, 然後去廚飲下水, 係屋企借D 依望下, 兜下, 再去仔仔房望下, 希望有返D人氣, 而且想有一個信息, "我們已知道了, 這個是我家, 希望唔好打擾" . 然後回床訓, 太太就會問我, 做咩出去咁耐既.....

我只答, 無..... 去完廁所, 睇下仔仔o者.

過了一排, 又真係感覺沒有了... 不過就有感而發, 如果未生仔前, 大家都會睡在床上, 明知大門鎖上, 就算廳有怪聲都未必會出去看, 但生了小朋友, 唔到你逃避, 這個就是要照顧家人的愛....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 18-11-15 14:50
上次仔仔事件, 拖拖拉拉無左件事.

跟住有次我和太太一起出門口返工, 在lift 口等lift 個陣, 太太問: 老公 ...

Great , 我等咗成晚,就係想知道最後點樣。 好多時遇到呢啲都未必有惡意,而家仲係住喺度,係咪呀??
為咗屋企人,有時會有不知哪裏來的勇氣

大宅

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-15 14:57
Great , 我等咗成晚,就係想知道最後點樣。 好多時遇到呢啲都未必有惡意,而家仲係住喺度,係咪呀??
為 ...

嘩, 唔洗等成晚咁有心呀~ 我夜晚唔會講依D 架.....

係, 要識分, 我真係試過鬼同"你"OT, 不過有signal 就即閃, 佢主場嘛......

crystal媽咪    發表於 18-11-15 23:07

子爵府

soso1227 發表於 18-11-14 21:39
冇惡意,可能係你祖先

係掛, 另外仲有一次, 個次唔似係, 因為想攪我老婆, 之後放左"尊"在家, touch wood OK.

申利, 不是導人信什麼, 我自己本來什麼都不信, 但有時真係隨緣, 無辦法....

這次只是分享, 為了保護家庭, 自己的擔量就是會更大的感受.

寶石宮

PTMCYS 發表於 18-11-15 18:55
嘩, 唔洗等成晚咁有心呀~ 我夜晚唔會講依D 架.....

係, 要識分, 我真係試過鬼同"你"OT, 不過有signal 就 ...

咁又唔係成晚坐喺度唔瞓等你講。我見琴晚講結唔結婚嗰個你有回覆。我以為你會繼續回埋呢個post

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-15 19:27
咁又唔係成晚坐喺度唔瞓等你講。我見琴晚講結唔結婚嗰個你有回覆。我以為你會繼續回埋呢個post
...

哦!費事夜晚講依D。。

男爵府

回覆 PTMCYS 的帖子

點解好地地會惹到,有冇可能出遊或去過咩地方點想搞你太太可否講多少少

子爵府

yan12 發表於 18-11-15 21:09
回覆 PTMCYS 的帖子

點解好地地會惹到,有冇可能出遊或去過咩地方點想搞你太太可否講多少少 ...

唔話妳知 , 過去了無謂講.

總知各有界域, 不要因為好奇而追尋啦. 咁啱遇到既, 唔好"歉 ", 抱著人不犯我, 我不犯人心態已可.

crystal媽咪    發表於 18-11-15 23:07

首頁

尾頁

跳至