親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

rnchan 發表於 18-11-15 10:08
即是酒店訂足所有日數, 但中間三日齋比房租、但唔住, 去別的地方玩.

這種將酒店當 Locker 使用的豪氣, 一 ...

我係住cheap酒店單人房咋, 所以真係唔貴, 我訂既時侯限時特價, 冇諗過行程就訂左先, 之後先想去昇龍道3日2夜, 但酒店冇得退所以豪2晚比佢啦...好似2舊水一晚
如果plan好d可以中間退房但keep行李係酒店既, 但要事先問左酒店有冇呢個服務.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

日日搬係麻煩啲, 咁要玩唔同地方都冇計,
可唔可以夾到有啲酒店兩晚咁住? 我都係plan盡量連住唔想搬咁多

我都係出年5月去呢邊

男爵府

名古屋玩上去真係咁架喎
但8日, 其實頭尾兩三日都會喺名古屋市, 你都係拎住D 行李5-6日啫

名古屋對上D 全都係睇風景嘅地方(其實樓主有冇概念松本、立山黑部、富山、高山、上高山係點?)
唔係 shopping 點
其實你都只係帶D 日用品同衫
唔想太多衫, 咪搵D 有得洗衫嘅酒店, 咁其實帶兩套衫已夠
所以行李根本可以好少

只要頭尾都係住名古屋市相同酒店, 有三日嘅行李可擺低
其實北上嗰幾日真係唔多行李
唔好太擔心

伯爵府

ms_bob 發表於 18-11-17 14:34
名古屋玩上去真係咁架喎
但8日, 其實頭尾兩三日都會喺名古屋市, 你都係拎住D 行李5-6日啫

如果樓主唔係立山及上高地住過夜,佢揾高山分開兩日住,如(名古屋~高山(宿高山);高山~富山(宿富山);富山~立山(宿松本),松本~上高地(宿高山),這也算輕鬆。

首頁

尾頁

跳至