自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

報警備案

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

也要同舊公司人事部講聲,話有同事私人公開/獲得我的電話資料,提佢哋注意。

親子皇帝    發表於 18-11-14 14:46

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

可以先備案
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

比依 d 男仔追到就大鑊,如果分手分分鐘有血案發生

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

搵個高呢個男仔幾班的男性朋友扮男友接送, 等佢知難而退?

珍珠宮

其實冇證據,真係好難攪,大把呢啲「鍥而不捨」嘅人。

男爵府

我比較擔心姪女人身安全,
最好搵男仕接送 + 轉工

珍珠宮

求其整張帖,請佢去飲

男爵府

Rubik 發表於 18-11-14 12:45
求其整張帖,請佢去飲

令我諗起鄭秀文套戲,愛你愛到殺死你

叫姪女小心D,去人多嘅地方
[size=x-small]囡囡 出世~重

伯爵府

我發生過呢d事
要即刻轉電話
Block無用

珍珠宮

adaleung717 發表於 18-11-14 11:35
話說我姪女係一個20歲女仔,性格開朗, 佢自從DSE 之後, 都有番開D part time,對上一份就已經做左成 2年都無 ...

1)有冇正面拒絕此人,第一間公司同事鬧哄時,咩叫拒絕“緋聞”?別人玩認真就不算“緋”了,我覺得呢一代用詞不達意,濫用惑解,混淆概念。
我會立刻更正說明同X冇機會,也要言行一致決不給X機會。

2)至於8卦人,更應嚴正向佢表達不滿做法。

3)對方苦纏一定認爲自己有得到“正面反應”, 也許你再了解多些姪女。

子爵府

adaleung717 發表於 18-11-14 11:35
話說我姪女係一個20歲女仔,性格開朗, 佢自從DSE 之後, 都有番開D part time,對上一份就已經做左成 2年都無 ...

先報警備案,講大些少,再轉區工作,轉埋電話

親子皇帝    發表於 18-11-14 14:47

大宅

waynewon 發表於 18-11-14 11:48
搵返嗰個八卦同事出來,話佢知明明已經拒絕咗嗰條友,但仲係成隻冤鬼咁跟住晒,等條八卦友返公司唱開去。 ...

係!揾左個攪屎棍出嚟!罵佢一鑊先,等佢唔再放消息比個男先,否則避去邊都可能重演。
唱開重好。

珍珠宮

peggy65 發表於 18-11-14 12:15
未解決前,如見到面,
真係要保持三尺距離,
點知會唔會出鎅刀鏹水

我一路睇就係一路諗呢樣!
似乎個男人好怪咁嘅?正常男人唔會咁痴!
最怕佢一拍兩散,因愛生恨

樓主姪女第一份工啲同事真係多得佢哋唔少!玩撥大葵扇,撥正個痴男!害苦樓主姪女

大宅

我中學嗰時都試過遇到個咁樣嘅人,講到明話唔中意佢,甚至憎佢,佢都係咁,搞到我嗰年幾精神衰弱,喊住話唔想番學... 之後諗住入咗大學見唔到佢,點知yr2無啦啦又見番佢,成日無啦啦喺附近出現,之後經朋友口中聽到佢一路都有係咁check我FB,好變態。過咗無耐識咗C6,佢可能知我有男朋友,所以就無再出現過喇。咁我諗搵人扮男朋友會work。

男爵府

一定要轉工都轉電話號碼, 唔好再同舊公司同事聯絡

男爵府

先報警,警察阻嚇唔到再諗。

男爵府

有啲男人係鍾意玩死纏,分唔清滋擾同追女仔

大宅

回覆 adaleung717 的帖子

咸豐年前我都遇過類似既追求者,當時係覺好煩但留意到通常煩一段時間就唔會再黎找妳(可能轉了目標都唔定)那陣我比那個人煩足一年,好彩最後他就冇再找我啦通常封鎖左電話就ok,妳可以睇定些先。除非那個人有點問題,唔係都可以繼續觀察。幾年前有個女大學生被人騷擾足足幾年那個人每日send成千條訊息給那個女仔(應該係有些問題那種)如果妳姪女覺得那個人有些唔妥唔正常既話就最好報案。
但睇妳既內容又未到咁嚴重(因為我都試過有人特登係我返屋企條路等我,初初唔多覺後尾發現就選唔同時間返屋企。只要妳路線同習慣每日唔同呢些人根本好難去捕妳)
歡迎歡迎

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

~小樹兒~ 發表於 18-11-14 13:39
有啲男人係鍾意玩死纏,分唔清滋擾同追女仔

係呀, 佢地一廂情願以為追女仔係大膽心細面皮厚就得。

~小樹兒~    發表於 18-11-14 18:16
Childhood is journey, not a race.

首頁

尾頁

跳至