自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

因黑客攻擊而爆發客戶私隱外洩「災難」的國泰航空(Cathay Pacific Airways),在國際知名航空專業評鑑網站的全球最住航空公司評選中,只能屈居第九位,排在日本全日空以及台灣長榮航空之後。

AirlineRatings.com今日公佈全球最佳航空公司大獎最新評選結果,排名第一的是新加坡航空,之後是新西蘭航空(Air New Zealand),排第三位的是澳洲航空(Qantas);排第四位的是卡塔爾航空(Qatar Airways),至於第五位至第八位的,分別是維珍澳州航空(Virgin Australia)、阿聯酋航空(Emirates)、全日空(All Nippon Airways)、台灣長榮航空(EVA Air),第九及第十則是國泰航空以及日本航空(Japan Airlines)。

其中,台灣長榮航空除入選全球十大最佳航空公司第8位外,還獲得「亞太區最佳長程線航空公司」稱號。

AirlineRatings.com以其獨有的七顆星評選系統,每年評比全球超過435間航空公司,除了分析頭等艙、商務艙、豪華經濟艙及經濟艙各艙等的舒適度、及服務價值,更比較各公司的飛航安全、機隊年齡、營運績效等影響長期競爭力的重要因素。AirlineRatings.com同時參考旅客的評價,遴選出全球十大最佳航空公司,這些航空公司都必須獲得Airline Ratings.com七顆星的最高飛安評價。
https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20181113/58909762

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

坐飛機我暫時都係會首選國泰

估唔到維珍澳洲航空咁好,唔知同飛英國嘅分別大唔大,我坐過兩次飛英國就black list咗維珍,over 十幾年無再搭過

公爵府

回覆樓主:

emirate 好差下喎!啲空姐會扯毛巾嘅!

公爵府

2024年龍年勳章

新航

大宅

想試下virgin aus. 有冇Jm試過?thx

子爵府

搭過Qantas,好正

侯爵府

dyl 發表於 18-11-14 12:16
因黑客攻擊而爆發客戶私隱外洩「災難」的國泰航空(Cathay Pacific Airways),在國際知名航空專業評鑑網站 ...

新航就實至名歸..... 維珍都入十大, 有D意外.... 不過, 又估唔到阿聯酋航空排咁後... 以為有三甲添..... 呢幾年有得揀都少咗搭國泰...

珍珠宮

stkyo 發表於 18-11-14 12:26

估唔到維珍澳洲航空咁好,唔知同飛英國嘅分別大唔大,我坐過兩次飛英國就blac ...

維珍我不喜,但Q F真係好咗好多。

C X呢幾年嘅問題唔係航班上嘅服務而是後緩管理,最應換血係管理層。

子爵府

koala904 發表於 18-11-14 12:44
新航

新航真係勁 good,有種幾前搭飛機嘅優越感

寶石宮

2023年兔年勳章

brindlewin 發表於 18-11-14 13:23
維珍我不喜,但Q F真係好咗好多。

C X呢幾年嘅問題唔係航班上嘅服務而是後緩管理,最應換血係管理層。

CX管理層真係 ...

男爵府

都敏俊C 發表於 18-11-14 14:31

我都覺,唔可以話優越感,但係唔係現在咁乜有都有困在同一空間

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

新加坡航空真係無得輸,服務一流,空姐好笑容,飛機餐好味
快樂可人兒
:-DResults:

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新航又真係好好的

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

新航真係唔錯亞,維珍我都唔鐘意,個人認為國泰都幾唔錯既

大宅

stkyo 發表於 18-11-14 12:26

估唔到維珍澳洲航空咁好,唔知同飛英國嘅分別大唔大,我坐過兩次飛英國就blac ...

又係十幾年前,坐過一次維珍飛倫敦,唔掂,同你一樣,blacklist 咗佢。

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ir9974 發表於 18-11-14 15:09
新加坡航空真係無得輸,服務一流,空姐好笑容,飛機餐好味

曾經飛澳洲,在酒店等checkin時見到一大隊星航機師空姐拖行李入酒店,賞心悅目地.........齊齊煲煙!
所有幻想從此破滅

琥珀宮

都敏俊C 發表於 18-11-14 14:31

新航飛機餐甜品係雪糕,好正

琥珀宮

Charlotte_mom 發表於 18-11-14 16:07
曾經飛澳洲,在酒店等checkin時見到一大隊星航機師空姐拖行李入酒店,賞心悅目地.........齊齊煲煙!
所有 ...

酒店可以食煙?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mandy952 發表於 18-11-14 16:09
新航飛機餐甜品係雪糕,好正

嘩! 好期待! 卒之book左新航
放下自在

首頁

尾頁

跳至