【全球十大airlines】新加坡航空奪冠 國泰輸俾台灣長榮排尾

kyk
|
我都鐘意新航,就算要轉機特都冇所謂,飛一轉歐洲已有張單程香港新加坡機票。

有冇人搭過卡塔爾,見佢好多時機票都好平 (飛歐洲),唔知好唔好?
yukkie
|
剛剛訂咗維珍暑假歐洲返香港希望無jm講得咁差
bb2
|
第一第三位真係very good當年坐Qanta去澳洲渡蜜月, 言談間空姐知道我地係honey moon仲送左D Qanta 梳洗包比我同C6, 男女一份, 雖然唔係咩貴重禮物, 但係我覺得好窩心
Charlotte_mom
|
mandy952 發表於 18-11-14 16:10
酒店可以食煙?

當年可以,成班拖o急,搵位坐低,打邊爐,一氣呵成
youhello507
|
邊個很滿意因航
milkteabb
|
CX冇以前咁好, 但佢航空時間通常比其他airline夾香港人, 都係坐佢多..
youhello507
|
kyk 發表於 18-11-14 16:14
我都鐘意新航,就算要轉機特都冇所謂,飛一轉歐洲已有張單程香港新加坡機票。

有冇人搭過卡塔爾,見佢好多 ...

我覺得飛行時間都多 1/3, 辛苦
文文送
|
fatfat0423 發表於 18-11-14 12:53
想試下virgin aus. 有冇Jm試過?thx

唔建議,座位較窄,俾多小小坐 QF
Ononluk
|
kyk 發表於 18-11-14 16:14

有冇人搭過卡塔爾,見佢好多 ...

去歐洲真係好兜路喎
baby_yee
|
新加坡航空坐過一次真係唔錯架。 亞聯酋都幾好,只係飛機餐唔岩口味。 因航都幾年冇坐了
Kristytracy
|
我吾認同囉,維珍and quantas 成日穿洞,點可以甘高rate ar.
Super-Man
|
Qantas真係好左好多, 機艙又新又舒服
TMC3012
|
cx呢幾年搭過幾次都唔差丫
長榮空姐真係
asa2012
|
CX 相比以前係差左,但在航班準時,航班數量,機上娛樂等都ok. 最窩心的,當然係聽到廣東話的廣播啦
fatfat0423
|
文文送 發表於 18-11-14 16:32
唔建議,座位較窄,俾多小小坐 QF

我都坐開QF,真係好⋯⋯但又貪virgin有兩件23kg行李
fatfat0423
|
asa2012 發表於 18-11-14 17:43
CX 相比以前係差左,但在航班準時,航班數量,機上娛樂等都ok. 最窩心的,當然係聽到廣東話的廣播啦:happy ...

唔準時吖⋯⋯上次飛台北、高雄、越南都delay
nainaitze
|
新加玻航空搭過幾次,各方面都真係好好

另外泰國航空搭過幾次都幾好。

cx前幾年真係一次差過一次,不過今年搭過去名古屋都ok,感覺好咗好多。
leng1999
|
stkyo 發表於 18-11-14 12:26
坐飛機我暫時都係會首選國泰

估唔到維珍澳洲航空咁好,唔知同飛英國嘅分別大唔大,我坐過兩次飛英國就blac ...

好同意,起碼同等價錢,d機上既娛樂啱我口味多d
saralwm
|
Quantas 好坐?出年我會去澳洲,考慮緊book邊間airline
kyk
|
Ononluk 發表於 18-11-14 17:23
去歐洲真係好兜路喎

係多去星加坡果程,我又 okay 喎! 如果早訂價錢平,我都會揀佢。