【全球十大airlines】新加坡航空奪冠 國泰輸俾台灣長榮排尾

yukiaf
|
rean_chau 發表於 18-11-14 12:41
emirate 好差下喎!啲空姐會扯毛巾嘅!

我搭過幾次又OK喎~ 我幾中意emirtae 
kyk
|
youhello507 發表於 18-11-14 16:29
我覺得飛行時間都多 1/3, 辛苦

我又 okay 喎!到新加坡落一落,攞埋 stopover coupon 買嘢,幾好!
pomanlife
|
bebeyi 發表於 18-11-14 13:14
搭過Qantas,好正

真既?係咪長線轉機係機場check in 時會比埋轉機機票架?
keikeicat
|
brindlewin 發表於 18-11-14 13:23
維珍我不喜,但Q F真係好咗好多。

C X呢幾年嘅問題唔係航班上嘅服務而是後緩管理,最應換血係管理層。

我成日覺得CX管理層係內鬼,想搞冧CX
tsung
|
新航實至名歸
bebeyi
|
pomanlife 發表於 18-11-14 18:43
真既?係咪長線轉機係機場check in 時會比埋轉機機票架?

我又未試過
我搭直航的
pomanlife
|
bebeyi 發表於 18-11-14 19:15
我又未試過
我搭直航的

去歐洲有直航
seaheart88
|
dyl 發表於 18-11-14 12:16
因黑客攻擊而爆發客戶私隱外洩「災難」的國泰航空(Cathay Pacific Airways),在國際知名航空專業評鑑網站 ...

其實坐國泰啲服務都OK呀。。。我又覺得佢差喎。。我去嘅地方佢班次又密。。
mrstangdorothy
|
可能都係多年建立的形象,總覺得佢係飛行安全上係最好,暫時對我來講都係首選,除非貴得好離譜。其實服務同野食方面,都唔係好差(可能我對食無乜要求) 衰係衰係內政事務上
文文送
|
saralwm 發表於 18-11-14 18:15
Quantas 好坐?出年我會去澳洲,考慮緊book邊間airline

QANTAS 好坐,座位空間間夠,有華籍空服,好過 CX 好多
youhello507
|
kyk 發表於 18-11-14 18:31
我又 okay 喎!到新加坡落一落,攞埋 stopover coupon 買嘢,幾好!

我指中東啫
youhello507
|
seaheart88 發表於 18-11-14 19:23
其實坐國泰啲服務都OK呀。。。我又覺得佢差喎。。我去嘅地方佢班次又密。。
...

班次,時間都係重要分數嘅
bebeyi
|
pomanlife 發表於 18-11-14 19:21
去歐洲有直航

我係飛澳洲
每次都搭佢
激烈的海狗
|
dyl 發表於 18-11-14 12:16
因黑客攻擊而爆發客戶私隱外洩「災難」的國泰航空(Cathay Pacific Airways),在國際知名航空專業評鑑網站 ...

新航實至名歸。
激烈的海狗
|
pomanlife 發表於 18-11-14 19:21
去歐洲有直航

同問!
moma1023
|
kyk 發表於 18-11-14 16:14
我都鐘意新航,就算要轉機特都冇所謂,飛一轉歐洲已有張單程香港新加坡機票。

有冇人搭過卡塔爾,見佢好多 ...

我好多年前去埃及搭過,掂
pomanlife
|
bebeyi 發表於 18-11-15 06:59
我係飛澳洲
每次都搭佢

你飛澳洲應該係Qantas 唔係Qatar 吧?卡塔爾飛歐洲為主個啵
stkyo
|
pomanlife 發表於 18-11-15 08:45
你飛澳洲應該係Qantas 唔係Qatar 吧?卡塔爾飛歐洲為主個啵

應該係誤會咗,佢一開始係話坐Qantas

pomanlife
|
stkyo 發表於 18-11-15 08:51

應該係誤會咗,佢一開始係話坐Qantas

可能係
jpwy
|
回覆 dyl 的帖子

可能係國泰工會 人員一手造成的