阿仔喉嚨痛又唔飲涼茶點好?

pang90
|
早排個禮拜日,見個天氣都涼涼地,幾舒服,所以就成家人同埋其他親戚一齊去大埔BBQ。阿仔去到就係咁食好多零食,又bbq,搞到佢呢幾日就開始喉嚨痛…因為佢唔係好飲涼茶,仲有咩方法可幫到阿仔?
sip594
|
pang90 發表於 18-11-14 12:39
早排個禮拜日,見個天氣都涼涼地,幾舒服,所以就成家人同埋其他親戚一齊去大埔BBQ。阿仔去到就係咁食好多 ...

食蜜糖
kayen
|
早排個禮拜日,見個天氣都涼涼地,幾舒服,所以就成家人同埋其他親戚一齊去大埔BBQ。阿仔去到就係咁食好多 ...

蘋果雪梨無花果水
蜜糖水
羅漢果水
YY1101
|
雪梨水
無話可說
|
菊花水,我仔都唔鍾意飲涼茶,自己買菊花煲水,加冰糖
BK2002
|

煲金羅漢果, 好清潤, 喉嚨痛
淨煲水雪凍飲又得, 煲湯一家大細飲又得:
https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/food/daily/article/20180922/20505089

restahaus
|
食青瓜

麟媽媽
|
清熱酷
Pooh529
|
去印尼鋪買支西牛水
樂富
|
麟媽媽 發表於 18-11-14 13:29
清熱酷

呢個得
sytckm
|
清熱酷

X2
Lulu0820
|
川貝枇杷膏
水深火熱
|
去么鳳買咸柑桔沖水飲
c9c99
|
清熱酷

哩隻好飲,小朋友會接受
Poyau
|
蜜糖菊花茶
falalala
|
雪梨水
蜜糖
菊花茶
blackberry
|
我仔自己飲鹽水,食龍角散
littleyen
|
食蘆薈,熱氣喉嚨痛次次食許留山個芒椰蘆薈爽都好快好返
李露眉
|
飲咩都無用,

病毒引起..

1. 等佢發出黎.. 如無發燒,一般4-5日自然好,
2.如有發燒,就係喉嚨痛發炎引起, 要睇醫生.
我要做媽媽
|
蜂蜜水系有效架,仲有就係需要飲多D溫水