自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

幸福花 發表於 18-11-14 20:09
我呢年轉做欱食業!見盡D咁说!我興幸遇著好嘅阿頭!加油!你熟了手做到嘢佢哋自然無咁衰口! ...

你很幸運!遇著頭至下多八婆

大宅

yan12 發表於 18-11-14 20:10
回覆 姆貓 的帖子

其實份工岩唔岩你幾日自己都知

不會,無謂去阻住她們,我相信我會找到真的好工好同事!對著這些單單打打的人無謂給她們玩!

複式洋房

士可殺不可辱 咁口賤嘅人 幫唔過 早走早著

大宅

ykkfreda 發表於 18-11-14 21:36
士可殺不可辱 咁口賤嘅人 幫唔過 早走早著

對的,所以今晚己洗幹凈制服明天還給公司辭職走人!

複式洋房

做得好 可唔可以話畀我哋聽邊一間食肆

大宅

ykkfreda 發表於 18-11-14 22:06
做得好 可唔可以話畀我哋聽邊一間食肆

不公開了。免得多麻煩!

複式洋房

明哂

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

如果有新人黎,我不知幾想快點教識佢做野幫輕下,點會想人走,所以証明那些old seafood 好低智。

複式洋房

認同

大宅

cloudwingwing 發表於 18-11-14 22:12
如果有新人黎,我不知幾想快點教識佢做野幫輕下,點會想人走,所以証明那些old seafood 好低智。
...

真的年級老的更好相處又肯教你!現在那些年齡又不大但做幾年的人又不幾想教你又要潤你!

子爵府

姆貓 發表於 18-11-14 19:06
哎一言難盡,你特飲有準備充足是好好做的,人多一定好快去到飲品又有位給你放十杯八杯,放餐那些同事又左 ...

我以前公司做到會,特飲要放幾樣野果D我見佢地通常放定幾杯先,有客order先斟汽水。
汽水機斟緊野飲時,又會左手攞定吉杯,如果有時間又會放定一只只杯上檯先。加油,唔好咁昜放棄,人地越睇死你就要做得越好。
做佐媽媽嘅女人,係要堅強D先唔會俾人蝦

大宅

ling426 發表於 18-11-14 22:34
我以前公司做到會,特飲要放幾樣野果D我見佢地通常放定幾杯先,有客order先斟汽水。
汽水機斟緊野飲時,又 ...

我都超想強到可以頂番她們,奈何我沒更多的好心情去同她們浪費時間,腦力!錢又不多氣就每天受曬!戰勝她們自己又不會加人工升職!壓力大心情不好費是日日回家不開心的樣給家人見到都無謂了!

伯爵府

雖然把口真係好賤,但下下人地講幾句就辭咩,畀我真係要做到叻過佢地mock佢地朋牙先得!
我17歲都做過水吧呀,不過就沖奶茶咖啡多,當年識既朋友仲有聯絡呢~~

大宅

cloudyjess 發表於 18-11-14 23:30
雖然把口真係好賤,但下下人地講幾句就辭咩,畀我真係要做到叻過佢地mock佢地朋牙先得!
我17歲都做過水吧 ...

頭至做小的那班人都不想你阻住她們進度又何來再教你!有些好很教你的又不再你崗位!留下些不怎教又潤你的怎做下去!

珍珠宮

15週年勳章

新人梗會遇到咁情況,不必介懷既
到到都有老seafood,睇人工吧,
我都試過份工第一日俾老seafood串,
我唔識死還口

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

alice06_hk 發表於 18-11-14 15:11
其實我都試過,初初未上手唔熟俾人話就好正常。個個新人都經歷過既,我果陣就無諗住走,我心諗要走都一定要 ...

樂觀積極面對, 很好, 職場上的智慧
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

回覆樓主:

唔好做囉,
佢地咁鍾意做比晒佢地做

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至